Vedat Milor, Nureddin Nebati’nin Silifke yoğurdu ile ilgili sözlerini yorumladı. Milor, “Koyun eti yorumundan sonra yine çok isabetli bir yorum” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Nebati’nin sözleri Vedat Milor’un radarında: “Yine çok isabetli bir yorum”

Yemek ve şarap eleştirmeni Vedat Milor, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin Silifke yoğurduna ilişkin sözlerini yorumladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mersin’in Silifke ilçesinde yaptığı konuşmada Silifke yoğurdunun lezzetinden bahsederek “kavurmayla güzel gittiğini” söyledi.

Nebati, “Silifke yoğurdu kavurmayla güzel olurmuş. Ben de Erdemli’den peynirli, patatesli sıkma bazlamamı yerim, beklerim Kurban Bayramı’nda etle yoğurdumu yerim” dedi.

Bakan Nebati'nin bu sözleri Vedat Milor’un da radarına girdi. Milor, Nebati’nin açıklamalarını şöyle yorumladı:

“Evet, farkındayım. Koyun eti yorumundan sonra yine çok isabetli bir yorum. Ama hayır, söylentiler doğru değil. Bu miting metinlerini ben yazmıyorum.”

NEBATİ’NİN KOYUN ETİ ÇIKIŞI

Bakan Nebati, daha önce katıldığı bir televizyon programında da Türkiye’deki et fiyatlarının artmasının ‘damak tadı’nın değişmesiyle ilgili olduğunu söylemiş ve “Koyun eti ucuz ama tercih edilmiyor, kokusundan dolayı. Halbuki biz koyun üretimine yönelik bir coğrafyada yaşıyoruz ama damağı dana etine çevirdik. Koyun etini çocuklarımız yemiyor, kokusundan rahatsız oluyorlar” demişti.