Necdet Erdoğan Bozkurt mezarı başında anıldı

ŞENOL ESKİN

31 Aralık 1979’da İskenderun’da katledilen eski Ankara Dev Genç Başkanı, TEK DER’li Necdet Erdoğan Bozkurt, bugün Nazilli- Evranlı Mezarlığı’nda anıldı.

Anmaya, Aydın, Kuşadası, Nazilli, Söke, İzmir, Fethiye, Muğla’dan Necdet Erdoğan Bozkurt'un yaşıtı Yol arkadaşları ile SOL Parti yönetici ve üyeleri katıldı.

MEZARI BAŞINDA DUYGULU ANLAR YAŞANDI

Mezarı başında önce saygı duruşu ile başlayan anma töreninde yapılan konuşmalarda, 1980 öncesi ve bugün yaşanan Türkiye koşulları, devrimci mücadele ve Necdet Erdoğan Bozkurt'un bu mücadeledeki kararlılığı anlatıldı.

Necdet Erdoğan Bozkurt'un ağabeyi İlhan Bozkurt yaptığı konuşmada, “Necdet’i ve genç yaşta devrimci mücadele sürecinde yitirdiğimiz tüm kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı her yerde ve her zaman anacağız. Bizim Necdet’lere ve tüm devrimcilere sözümüz var. Bu kavga zafere dek sürecek. Necdet’in müziğe tutkusunu, mandolin, saz ve diğer estrümanları çalışını, okuduğu kitapları, eğitim çalışmalarını anlatmaya kalksam saatler alır. Onları bütün içtenliğimizle anıyoruz ve anmaya devam edeceğiz” dedi.

NECDET ERDOĞAN BOZKURT

TEK-DER ve Ankara DEV- GENÇ eski Başkanı Necdet Erdoğan Bozkurt, 20 Aralık 1979 günü "Maraş Katliamını Protesto Mitingi" hazırlık çalışmaları için İskenderun'a gitmiş ve 26 Aralık'ta gözaltına alınmıştı. 31 Aralıkta ise kalbinden vurulmuş biçimde bir sokakta ölü bulunduğunda, polis tarafından “kaçarken vuruldu” açıklaması yapılmıştı.