Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel, “Kılıçdaroğlu’nun vizyon belgesini FETÖ’nün övdüğü Ermeni Daron Acemoğlu hazırlamış, kan çekmiştir” sözlerinin yanlış anlaşıldığını öne sürerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Prof. Daron Acemoğlu’ndan özür diledi.

Necmettin Batırel, Kemal Kılıçdaroğlu ve Daron Acemoğlu’ndan özür diledi

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesinin yazarı Necmettin Batırel, “Kılıçdaroğlu’nun vizyon belgesini FETÖ’nün övdüğü Ermeni Daron Acemoğlu hazırlamış, kan çekmiştir” sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve danışmanı Daron Acemoğlu’ndan özür diledi.

Batırel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni vizyon belgesi kapsamında danışmanlığını yapacak olan Acemoğlu’nu, “Kılıçdaroğlu’nun vizyon belgesini FETÖ’nün övdüğü Ermeni Daron Acemoğlu hazırlamış, kan çekmiştir” sözleriyle hedef almış ve “Daron’un ayakkabı bağı olamam tabii çünkü O'nun efendisiyim” ifadelerini kullanmıştı.

Batırel’in paylaşımını alıntılayan ekonomist Özgür Demirtaş ise, "Necmettin Bey yaşınıza saygımdan ve sizinle çıktığım TV yayınından ötürü şahsınıza yapılan saldırılardan rahatsız olduğum için ses çıkarmayayım diyorum ama yeter. Prof Dr. Daron Acemoğlu TC vatandaşıdır. Daron'un ayakkabısının bağcığı olamazsınız. Feci sinirlendim. Bu tweet hem ırkçı hem de haddini bilmez bir tweettir. Daron Acemoğlu denen kişinin dünya ekonomi-finans profları üzerindeki etkisi sizin vücudunuzdaki hücre sayısından fazla. Nobel'e gümbür gümbür giden, bizleri gururlandıran bir hoca hakkında bu şekilde konuşmanız korkunç" demişti.

"ELEŞTİRDİĞİMİ ZANNEDİP HAKARET ETTİ"

Bunun üzerine yeni bir paylaşım yapan Batırel, "Ben 'Kılıçdaroğlu’nun vizyon belgesini FETÖ’nün övdüğü ermeni Daron Acemoğlu hazırladı' dedim. Acemoğlu'na hakaret etmedim. Ama kestane Finans Profesörü Özgür lafı poposundan anladı, eleştirdiğimi zannedip hakaret etti. Daron’un ayakkabı bağı olamam tabii çünkü O'nun efendisiyim" ifadelerini kullanmıştı.

Yazdığı tweetlerin tepki alması üzerine Batırel, söz konusu paylaşımlarını sildi ve Kılıçdaroğlu ve Daron’dan özür diledi.

Batırel, yeni paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Kılıçdaroğlu’nun vizyon belgesini FETÖ’nün övdüğü ermeni Daron Acemoğlu hazırlamış kan çekmiştir şeklinde attığım tweet yanlış yoruma yol açmıştır. Acemoğlu ve CHP liderinden özür diliyorum.

Benim Ermeni cemaatine yönelik ırkçı bir yaklaşımım olamaz, attığım tweetin bu şekilde yorumlanması üzerine bu açıklamayı yapma gereğini duydum. Yıllarca Kapalıçarşı'da kuyumculuk yaparken, Ermeni meslektaşlarımla uzun süre ticari hayatım olmuştur, hiçbir problem yaşamadım"