Necmettin Erbakan Üniversitesi Dekanı: Kadın adaylara oy vermeyeceğim

Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karalı, seçimlerde kadın adaylara oy vermeyeceği açıkladı. Karalı, twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İyi bir ev hanımı olmak Bakan yada Başkan olmaktan veya Başarılı! bir iş kadını olmaktan çok daha elzemdir" dedi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karalı’nın yerel seçimde hiçbir kadın belediye başkanı adayına oy vermeyeceği paylaşımı tepkilere yol açtı.

Bir yanda ülkenin en iyi akademisyenleri “Barış Bildirisi”ne imza attıkları için görevlerinden alınıp, haklarında açılan davalarda cezalar verirken, diğer yandan tersine beyin göçünü hızlandırmak amacıyla hükümet tarafından ayda 24 bin TL burs ile projeler başlatılırken, üniversitelerde hangi zihniyetin hakim olduğunu yansıtan dikkat çekici bir örnek ile daha karşılaşıldı.

Yakın zaman önce Necmettin Erbakan Üniversitesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanlığına getirilen Prof. Dr. Mehmet Karalı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü öncesinde oldukça dikkat çekici sözler sarf etti.

'KADIN ADAYLARA OY YOK'

Karalı, sosyal medya platformu Twitter’daki 194 takipçili hesabından 16 Kasım’da şu paylaşımda bulundu:

“İLAN EDİYORUM, Aile hayatına yönelik bazı politikaları YANLIŞ buluyorum. İyi bir çocuk yetiştirmek, iyi bir ev hanımı olmak Bakan yada Başkan olmaktan veya Başarılı! bir iş kadını olmaktan çok daha elzemdir. Yerel seçimde hiç bir Kadın Belediye Başkanı Adayına OY VERMEYECEĞİM.”

(MA)