Feyzo Duran’ın öldürmeye teşebbüs ettiği Perkgün, ölüm tehditleri aldığını söyledi. Duran’ın 20 yıl hapsi istenirken Perkgün, “Devlet neden erkekleri koruyor?” dedi.

Neden kadınlar değil de hep erkekler korunuyor?

Yağmur Beril VAROL

İzmir Buca’da 28 yaşındaki Aysel Perkgün’ü darp ettiği için ‘tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye teşebbüs’ suçundan 20 yıla kadar hapsi istenen Feyzo Duran isimli erkek tutuklu ancak saldırıya maruz bırakılan kadına yönelik saldırganın yakınlarının tehditleri sürüyor. Daha önce ateşli silahla yaralama, eski eşine yaralama, yağmaya teşebbüs, konut dokunulmazlığı ihlali gibi 14 farklı suç kaydı bulunan Feyzo Duran’ın yargılanmasına İzmir Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2 Aralık’ta başlanacak fakat Perkgün, boşandığı saldırgan Duran hakkında istenen cezayı yeterli görmüyor.


EVDE AYNA YOK

Duran’ın yakınları tarafından tehdit aldığını söyleyen Perkgün, evden çıkamadığını da aktardı. Perkgün, uzun süredir psikolojik destek aldığını belirtti ve “Bana bunu yapana verilmek istenen cezaya bakın” diyerek sitem etti. Saldırgan hakkında istenen cezayı yetersiz bulan Perkgün, şunları dile getirdi: “Yirmi yıl ceza istemi demek iyi haldir, indirimdir, beş on yıl yatar çıkar. 28 yaşındayım vücudumun her yerinde yara izleri var. Yüzüme bakmak istemiyorum. Evin hiçbir yerinde ayna yok, benim hayatımı mahvetti. Erkek diye istediği her şeyi yapsın ama doğru dürüst ceza almasın, ben kadınım diye hayatım mahvolsun… Cezalar böyle olduğu sürece bu ülkede daha çok kadın cinayeti olur.”

erkekler-neden-hep-korunuyor-938327-1.
Şiddet faili Feyzo Duran

“Devlet kadınların arkasında durmalı” diyen Perkgün sözlerine şöyle devam etti: “Cezası bitip çıktığında o kadın öldüyse gider başka bir kadını öldürür. Zaten 3 yıl süren evliliğimin boyunca hep şiddet gördüm aşağılandım, ailem ile görüştürmedi beni, zorla dilendirdi. Biz bunları kadınız diye mi yaşıyoruz? Cezası bitip çıktığında beni öldürür. Ailesi beni tehdit ediyor sebebi ise medyaya konuşmam, suç duyurusunda bulunup hakkımı aramam. Bunları yaptığım için onun babası demiş ki: O ölüm fermanını imzaladı.”

Devlete isyan ettiğini söyleyen Perkgün, “Bu devlet neden hep erkekleri koruyor biraz da kadınların arkasında dursunlar” diye konuştu.

***

İstanbul’da şüpheli kadın ölümü

İstanbul Silivri’de Servet Topçu ve Sinan Topçu, evlerinde silahla vurulmuş halde bulundu. Sinan Topçu’nun evli olduğu Servet Topçu’yu öldürmesinin ardından intihar ettiği iddia edildi. Evden silah seslerinin gelmesi üzerine olay yerine jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler Sinan Topçu ve Servet Topçu’nun cansız bedenini buldu. Olayla ilgili incelemeleri devam ediyor.