Neo Trend Tekstil fabrikasında kıdem ve ihbar tazminatları verilmeden işten çıkarılan 104 emekçi, eylemlerinde eski patronları Kazım Akbulut’a seslendi: "Biz, Kazım Akbulut’u Çanakkale’de aradık, bulduk. Parası olmayan Kazdağları’nda tatil yapmaz. Biz, çocuklarımızın rızkını istiyoruz."

Neo Trend Tekstil fabrikasında işten çıkarılan işçiler: Kazım Akbulut kaçma, emekçinin hakkını öde

EMEK SERVİSİ

İstanbul Güngören’de faaliyet gösteren Neo Trend Tekstil fabrikasında kıdem ve ihbar tazminatları verilmeden işten çıkarılan 104 emekçi, dün Bayrampaşa Forum İstanbul AVM önünde eylem yaptı.

Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu’nun da katıldığı eylemde emekçiler ellerinde “Kayıp aranıyor” dövizleri ile eski patronları Kazım Akbulut’a seslendi.

İşten çıkarma yasağından faydalanan Akbulut’un kendilerini 14 ay süresince ücretsiz izne çıkarttığını hatırlatan işçiler, “Önce 2 ay ücretsiz izne çıkarıldık, o 2 ay sonra 14 ay oldu” dedi. 1 Temmuz’da işten çıkarma yasağının sona ermesiyle işten çıkarıldıklarını söyleyen işçiler, kovulduklarını telefonlarına İŞKUR tarafından gelen bir mesaj ile öğrendiklerini aktardı.

‘ÇOCUKLARIMIZIN RIZKINI İSTİYORUZ’

Ücretsiz izinde oldukları 14 ay içerisinde fabrikanın boşaltıldığını söyleyen emekçiler, “Müdürlerimize ulaştığımız zaman, ‘Evet, şirketin içi boşaltıldı. Bir fon oluşturuldu, bu fon sizlere ayrıldı’ dedi. Ancak bizim haklarımız ödenmedi” ifadelerini kullandı.

Olayın ardından işçiler, eski patronları Akbulut’a ulaşamadıklarını, ulaşan emekçilerin ise “Benim param yok, ben emekliyim. Benden para istemeyin, iflas ettim” cevabıyla karşılaştıklarını belirtti.

Eylemlerinde, haklı mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerinin altını çizen işçiler son olarak şunları söyledi: “Sonra öğrendik ki eski patronumuz mallarını ikinci, üçüncü, dördüncü şahıslara aktarmış. Biz kapı kapı gezdik. Hak mücadelesine başladık. Sivil toplum örgütlerine, avukatlara ve sendikalara gittik. Ne yapabiliriz diye sorduk, ‘Örgütlenin’ dediler ve örgütlendik. Her şeyi yasal yollarla, kanunlar neye izin veriyorsa o şekilde yaptık. Biz, Kazım Akbulut’u Çanakkale’de aradık, bulduk. Parası olmayan Kazdağları’nda tatil yapmaz. Biz çocuklarımızın rızkını istiyoruz.”