Neowise kuyruklu yıldız, Güneş sistemi dışına çıkmaya devam ettiği ağustos ayı ortalarına kadar Kuzey Yarım Küre'den görülebilecek. Neowise kuyruklu yıldızı görebilmek için ufuk çizgisinden gözlerin ayrılmaması gerekiyor. Daha net görmek için ise uzmanlar bir dürbün ile bakılmasının yeterli olacağını belirtiyor

Neowise kuyruklu yıldızı, ağustos ayına kadar Dünya'dan çıplak gözle görülecek

Amerika Birleşik Devletleri Uzay ve Havacılık Ajansı (NASA) tarafından mart ayında keşfedilen ve adını NEOWISE teleskobundan alan C/2020 F3 NEOWI Neowise kuyruklu yıldızı, 3 Temmuz 2020'de Güneş'e yakın bir geçiş sergiledi. Neowise, Güneş sisteminin dış kısımlarına geri dönerken Dünya'nın yörüngesinin dışından geçecek ve 11 Temmuz gün batımından kısa bir süre sonra akşam gökyüzünde görünmeye başlayacak.

NASA'dan araştırmacılara göre, Neowise kuyruklu yıldız yaklaşık 5 kilometre çapında. Bilim insanları, Neowise'ın çekirdeğinin Güneş sisteminin 4,6 milyar yıllık kökenlerinden gelen isli bir malzemeyle kaplı olduğunu söylüyor.

Kuyruklu yıldız, Güneş sistemi dışına çıkmaya devam ettiği ağustos ayı ortalarına kadar Kuzey Yarım Küre'den görülebilecek.

neowise-kuyruklu-yildiz-dunya-ya-cok-yakin-konumdan-gececek-755414-1.

NEOWİSE KUYRUKLU YILDIZI NASIL GÖRÜLÜR?

Neowise kuyruklu yıldızını görebilmek için ufuk çizgisinden gözlerin ayrılmaması gerekiyor. Daha net görmek için ise uzmanlar bir dürbün ile bakılmasının yeterli olacağını belirtiyor.

Dünya'nın dört bir yanındaki gözlemciler, kuyruklu yıldızın derinliklere inmeden önce harekete geçti.

Gözlemciler, karanlık gökyüzünde çıplak gözle kuyruklu yıldızın merkez çekirdeğini veya çekirdeğini görebilir; dürbün kullanmak, izleyicilere kuyruklu yıldıza ve uzun, çizgili kuyruğunun görülmesine olanak tanıyabilecek.

Neowise kuyruklu yıldızı Güneş'ten uzaklaşması nedeniyle 11 Temmuz gün batımından kısa bir süre sonra akşam gökyüzünde görünmeye başlayacak.

Neowise kuyruklu yıldızı Dünya'dan 64 milyon mil (103 milyon kilometre) gibi zararsız bir mesafede geçecek.