Süper Lig'de Trabzosnspor ikinci yarıya da galibiyetle başladı. Evinde Yeni Malatyaspor'u 1-0 mağlup eden bordo-mavililer puanını 49'a yükseltti

Nerede kalmıştık?

Sezonun ikinci yarısı Karadeniz’de demir alıyor. Bir yanda zirvede yalnızları oynayan Trabzonspor, diğer tarafta galibiyeti unutmuş Yeni Malatyaspor… Liderle sonuncu karşılaşırken, haliyle akıllara malum söz düşüyor: Koyun can derdinde, kasap et!

Visca’nın transferiyle kadrosunu daha da güçlendiren sezonun flaş teknik direktörü Abdullah Avcı, bu mücadelede orta sahanın defansif rolünü son haftaların başarılı oyuncusu Dorukhan’a vermiş. Sakatlıktan dönen Nwakaeme’nin performansı merak ediledursun, Bakasetas’la Hamsik’in varlığı tribünleri heyecanlandırıyor. Afrika Uluslar Kupası’na giden Djaniny’nin yokluğunda ileri uçta Cornelius’un önemi daha da artıyor.

Deplasman ekibinin çalıştırıcısı Sumudica’nın maç öncesinde verdiği röportajda gelecek yeni futbolculara dikkat çekmesi ilginç olsa gerek. Rumen hoca ilk 11’inden birçok yüzün olmadığı günde, çok da umutlu gözükmüyor. Transferin sezonun ikinci yarısından sonra açılmasıysa tek kelimeyle garabet. Belli ki kadrosuna birçok ismi katacak olan Malatyaspor’un ligde tutunup tutunamayacağı şüphesiz papatya falı baktırıyor.

Taraftarının önünde iştahlı başladı lider. Bordo-mavililer özellikle kendi sağ kanadından yüklenirken, deplasman ekibi Kubilay’ı uzun toplarla buluşturmak dışında herhangi bir hücum aksiyonuna imza atmıyordu. Tribünler gol için sadece 23 dakika beklemişti. Soldan Nwakaeme ortalamış, Cornelius zarif dokunmuştu.

Öne geçtikten sonra da hız kesmeyen Karadeniz ekibi, 30’da farkı artırabilirdi. Nwakaeme’nin şiir gibi pasını Abdülkadir değerlendirememişti. Uzatmalarda Malatya’nın en iyisi Chouiar getirmiş, yakın mesafeden Kubilay bitirememişti. İkinci yarı sanki daha çok gole gebeydi…

Trabzonspor ilk devreye nazaran daha kontrollü bir oyunu tercih ediyordu. Sahanın yıldızı Nwakaeme’nin ayağına top ger geldiğinde, tribünler ayaklanıyordu. Daha az pozisyona giren ev sahibi, bir türlü skoru perçinleyememişti. Fırat Aydınus’un son düdüğü üç puanı ilan ediyordu.

Fırtına, ligin dibindeki rakibi karşısında esip gürlemesini bekleyenleri yanılttı. Nwakaeme sakatlıktan müthiş dönerken, Bakasetas ve Hamsik biraz hayal kırıklığı yarattı. Savunmadaki Hüseyin’le Denswil bu maç sırıtmadıysa da bir stoper takviyesi şart gözüküyor. Malatyaspor’a gelince… Sumudica takviyelerden çok umutlu da bu takımın durumu hiç iyi gözükmüyor. Yeni transferler uyum sağlayıncaya kadar, iş işten geçeceğe benziyor.