Yalova'da bulunan Hersek Lagünü’nde nesli tehlike altında olan türlerden Dikkuyruk Ördeği görüntülendi.

Nesli tehlikede olan Dikkuyruk Ördeği Altınova’da görüntülendi

Yalova’nın Altınova ilçesinde 236 kuş türüne ev sahipliği yapan Hersek Lagünü’nde nesli tehlike altında olan türlerden Dikkuyruk Ördeği görüntülendi.

Başta flamingolar olmak üzere çok çeşitli kuş türlerine ev sahipliği yapan ve bu nedenle ‘kuş cenneti’ olarak adlandırlan Hersek Lagünü’nde yeni bir tür daha gözlemlendi. Altınova Belediyesi Kuş Gözlemcisi (ornitolog) Fatih Bülbül, yaptığı açıklamada, nesli tükenme tehlikesi altındaki kırmızı listede (IUCN Red List) olan Dikkuyruk Ördeği’nin (Oxyura leucocephala) tespit edilerek kayıtlara geçirildiğini söyledi.

nesli-tehlikede-olan-dikkuyruk-ordegi-altinova-da-goruntulendi-936557-1.

'BİZLERE SÜRPRİZ YAPTI'

Bülbül, “Dikkuyruk Ördeği yıllar sonra Hersek Lagününe gelerek bizlere sürpriz yaptı. Kış aylarına girdiğimiz bu günlerde sayıları 1024 olan flamingoların yanında alanımızı şimdiden dolduran ördekler, balıkçıllar, batağanlar, dalgıçlar, martılar ve kıyı kuşları bizlere mutluluk vermekte. Flamingoların sayısı, 1024 ile son yılların en yüksek seviyesine ulaşmıştır. Alanı dolduran ördeklerle birlikte 6 birey tepeli Patka’nın daha bugünlerde alanı ziyaret etmeleri de Hersek Lagünü sulak alanının su kuşları için ne kadar değerli olduğunu göstermekte. Alanımızı ziyaret eden, konaklayan kuşları en iyi şekilde misafir edebilmek için gerekli önlemleri titizlikle almış durumdayız. Tüm doğaseverleri bu güzel kuşları görmeleri için alanımıza bekliyoruz” diye konuştu.