Güney Afrika'da nesli tükenme tehlikesi altında olan 63 penguen, Simmons Town’daki bir plajda ölü bulundu. Yapılan incelemede penguenlerin arılar tarafından öldürüldüğü anlaşıldı.

Nesli tükenmekte olan 63 penguen, arılar tarafından öldürüldü

Güney Afrika Kıyı Kuşları Vakfı (Sanccob) tarafından yapılan açıklamada, nesli tükenmekte olan bir penguen türünden 63 tanesi, Güney Afrika’daki bir plajda arılar tarafından öldürülmüş halde bulundu.

Veteriner Davidt Robets, “Penguenler, arılar tarafından öldürülünceye kadar ısırılmışlar” dedi.

Penguenler, Cape Town’dan yaklaşık 40 km uzaklıktaki Simmons Town’daki bir plajda ölü bulundu. Arı sokmaları hayvanların vücutlarında ve gözlerinin çevresinden anlaşılırken, sahilde ayrıca çok sayıda arı da ölü bulundu.

Uzmanlar her ihtimale karşı penguenlerin hastalıktan veya zehirli bir maddeden ölme olasılığı olup olmadığını görmek için testler yaptılar.

Penguenlerin arı saldırısına maruz kalmasını değerlendiren Veteriner Robets, olayın “nadir ve sıra dışı” olduğunu ancak milli park ilan edilen bu bölgede arıların da ekosistemin bir parçası olduğunu vurguladı.

Güney Afrika, türü yok olma tehlikesindeki penguen türüne ev sahipliği yapıyor. Afrika penguenleri yok olma tehdidi altında ve 2019’da başta Güney Afrika ve komşu Namibya olmak üzere dünya çapında yalnızca 13 bin çift kaldıkları tespit edilmişti.