Kanser hastalığına karşı yürüttüğü mücadele azmi ile tanınan ve sosyal medya fenomeni olan 20 yaşındaki Neslican Tay'ın hastalığı yeniden nüksetti.

Neslican Tay'ın sağlık durumu hakkında hastaneden yeni açıklama

Rize'de yaşayan ve sol bacağının kesilmesine neden olan kanser hastalığı ile mücadele eden Neslican Tay'ın son durumuna ilişkin detaylar, genç kadını sosyal medyadan tanıyan kişilerce merak ediliyor.

Türkiye'nin kanserle mücadelesiyle tanıdığı ve daha önce üç kez kanseri yenen ancak yeniden yoğun bakımda tedavisi devam eden Neslican Tay için, tedaviye alındığı hastaneden açıklama geldi. Açıklamada Neslican'ın tedavi sürecine yakından izlenerek devam edildiği ifade edildi.

Prof. Dr. Gazi Yiğitbaşı, kanserle mücadele eden üniversite öğrencisi Neslican Tay'ın, yapılan multidisipliner klinik değerlendirmeler neticesinde 15 Eylül Cumartesi saat 12.06'da yoğun bakım ünitesine alınma gerekliliği oluştuğunu, hastanın tedavisinin ilgili tüm branşların yakın takibi ile devam ettiğini bildirdi.

Yiğitbaşı yaptığı yazılı açıklamada, Neslican Tay'ın tedavisi devam etmekte olan hastalığına bağlı semptomların artması nedeniyle 6 Eylül Cuma günü hastanelerine başvurduğunu anımsatarak, hastanın son durumuna ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Yapılan multidisipliner klinik değerlendirmelerimiz neticesinde 15 Eylül Cumartesi saat 12.06’da yoğun bakım ünitemize alınma gerekliliği oluşmuştur. Hastamızın tedavisi, ilgili tüm branşlarımızın yakın takibi ile devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İMAMOĞLU'NDAN DESTEK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kanserle mücadele eden ve geçtiğimiz gün yoğun bakıma kaldırılan Neslican Tay'la ilgili duygusal bir mesaj paylaştı.

Twitter hesabından paylaşım yapan Ekrem İmamoğlu, Neslican Tay'ın 7 Temmuz'da kendisiyle ilgili bir rüyasını paylaştığı tweeti alıntıladı ve yanıt verdi.

Ekrem İmamoğlu şunları kaydetti:

"Neslican, güzel kızım. Daha önce başardın, yine başaracaksın ve biz seninle o müzik dinletisine birlikte gideceğiz söz. Kanser değil, sen güçlüsün. Dualarımız seninle."

Neslican Tay'ın paylaşımı şöyleydi:

"Dehşete düşmüş bir şekilde uyandım neymiş Ekrem İmamoğlu ile beraber müzik dinletisine gidiyormuşum.. Kalbim kaldırmadı. Nasıl uyurum şimdi."