İsrail eski başbakanı ve muhalefet lideri Binyamin Netanyahu, binlerce destekçisinin katıldığı miting düzenleyerek Başbakan Naftali Bennett'in istifasını istedi.

Netanyahu'dan Kudüs'te 'hükümet istifa' mitingi

İsrail'de Başbakan Bennett'in partisi Yamina'dan Milletvekili Idit Silman'ın bugünkü istifasıyla birlikte koalisyon hükümetinin çoğunluğu kaybetmesinin ardından, İsrail eski başbakanı ve muhalefet lideri Binyamin Netanyahu binlerce destekçisinin katılımıyla Batı Kudüs'teki Başbakanlık binası önünde miting düzenledi.

"Teröre karşı savaş ve İsrail vatandaşlarının barış ve güvenliğinin yeniden tesisi" çağrısıyla düzenlenen mitingde konuşan Netanyahu, başbakana istifa çağrısı yaparak "Bennett evine git, çünkü sen ülkenin Yahudi kimliğine zarar veriyorsun." diye konuştu.

Silman'ın Meclis çoğunluğunu bir farkla elinde bulunduran Bennett'in partisi Yamina'dan istifa etmesi üzerine daha fazla sağcı milletvekilinden aynı şekilde istifa etmelerini isteyen Netanyahu, "Koalisyonda kalbi ve vicdanı olan herkes evine dönsün; sağa dönün." çağrısı yaptı.

Mitinge katılan sağcı ve aşırı sağ yanlısı göstericiler, koalisyon hükümetini oluşturan ortaklardan; Başbakan Bennett, Dışişleri Bakanı Yair Lapid, İçişleri Bakanı Ayelet Şaked, Savunma Bakanı Benny Gantz, İç Güvenlik Bakanı Omer Bar-Lev ve Birleşik Arap Listesi lideri Mansur Abbas'ı hedef alan dövizler taşıyarak Netanyahu lehine sloganlar attı.

Mitingde ayrıca, aşırı sağcı ve Yahudi üstünlükçü​​​​​​​ "Lehava" (Kutsal Topraklar'da Asimilasyonu Önleme Örgütü) adlı grubu temsil eden bayrak ve pankartlar taşındı.