Hakan: Muhafız’ın ardından Netflix’in ikinci yeni Türk dizisi Atiye’nin set çalışanı Hasan Karatay, iş cinayetinde yaşamını yitirdi. Olay sonrası Sinema Televizyon Sendikası tarafından yapılan açıklamada, iş güvenliği ihmali olduğu belirtilerek, “Olayı yakından takip edeceğiz” denildi. Beren Saat, Mehmet Günsür, Metin Akdülger, Civan Canova ve Başak Köklükaya’yı buluşturan Netflix’in ikinci Türk dizisi Atiye (The gift) setinde […]

Netflix’in yeni Türk dizisi Atiye’nin setinde iş cinayeti

Hakan: Muhafız’ın ardından Netflix’in ikinci yeni Türk dizisi Atiye’nin set çalışanı Hasan Karatay, iş cinayetinde yaşamını yitirdi. Olay sonrası Sinema Televizyon Sendikası tarafından yapılan açıklamada, iş güvenliği ihmali olduğu belirtilerek, “Olayı yakından takip edeceğiz” denildi.

Beren Saat, Mehmet Günsür, Metin Akdülger, Civan Canova ve Başak Köklükaya’yı buluşturan Netflix’in ikinci Türk dizisi Atiye (The gift) setinde iş cinayeti yaşandı.

Yapımcılığını OG Medya’nın üstlendiği Atiye dizisinin setinde boya işlerini yapan Hasan Karatay, geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi.

Sette çalışırken yüksek bir noktadan düştüğü öğrenilen Karatay apar topar hastaneye kaldırıldı. Beyin ölümü gerçekleştiği anlaşılan genç set çalışanının, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı ifade edildi.

Konu ile ilgili olarak Sinema Televizyon Sendikası açıklama metni yayınladı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Atiye dizisinin setinde çalıştığı sırada, ağır ihmal sonucu merdivenden düşüp ağır yaralanan ve bir süredir yoğun bakımda olan meslektaşımız set işçisi Hasan Karatay’ın vefat haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Ailesine ve yakınlarına sabır diliyoruz”

“Hasan Karatay’ın sette ambulans ve iş güvenliği uzmanı olmaksızın sigortasız çalıştırıldığına dair bilgiler tarafımıza ulaşmıştır. İş cinayetleri kader değildir. Tehlikeli sınıfta yer alan sette, yeterli iş güvenliği önleminin alınmadığı ve yapım şirketinin kusurlu olduğu açıktır.”

“Setlerde ölmek istemiyoruz. Setlerde iş güvenliği uzmanı istiyoruz. Yaşanan bu acı olayı yakında takip edeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz”

BERNA LAÇİN’DEN TEPKİ

Oyuncu Berna Laçin de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda yaşanan iş cinayetine tepki gösterdi.

Laçin, şu satırları yazdı:

“Setlerdeki işçi kazaları, tacizler, haksızlıklar, eşitsizlikler neden bitmiyor biliyor musunuz ? Kendine dokunmayan yılan başkalarını sokarken tıkır tıkır parasını almak uğruna gıkını çıkarmayanlar , gözlerini kapayıp vazifesini yapanlar yüzünden!
Acı ama gerçek! Maalesef!”

Son yolculuğuna uğurlandı

Kartay’ın Sancaktepe Sarıgazi Cemevi’nde düzenlenen cenaze törenine ailesi, yakınları ve çok sayıda set çalışanı katıldı. Törende aile yakınları gözyaşı döktü.

Hasan Karatay’ın amcası Bektaş Karatay, “İçeride film stüdyosu olduğu için dekorasyon yapıldığı için boya yapıyormuş. Merdivene çıkmış. Orada nasıl olduğunu bilmiyoruz, düşmüş. Başı mı döndü, merdiven mi kaydı. Sigortası yokmuş. Sigortası olmadığı bilgisini karakola verdik. Davacı olduğumuzu söyledik zaten. Sigortasız çalıştırdığı için gerekli güvenlik önlemi alınmadığı için. Yanında bir güvenlik olması lazımdı. Ya da yanında çalışan ustası. Önlemleri alınması lazımdı. Kafasında en azından bir palet olsaydı kurtulurdu. Palet olmadığı İçin kurtaramadık” dedi.

Hasan Karatay’ın düzenlenen cenaze töreninin ardından defnedilmek üzere memleketi Tokat’a gönderildi.