Netflix, kullanıcıların uzun zamandır şikayetçi olduğu bir özelliği devre dışı bıraktı. Platformdan kaldırılan özellik, abonelerin ana sayfadaki otomatik oynatma/önizleme özelliği

Netflix şikayet edilen ‘Otomatik Oynatma’ özelliğini kaldırdı

Online film ve dizi izleme platformu Netflix, kullanıcılarla buluştuğu andan beri alışkanlıkları ciddi bir boyutta değiştirdi. Platform yeni özellikleri entegre etmekle kalmıyor aynı zamanda memnun kalınmayan özelliklere ya düzeltme getiriyor ya da kaldırıyor.

Netflix şimdi de, abonelerin sıklıkla şikayet ettiği ana sayfadaki otomatik oynatma özelliğini devre dışı bıraktı. Kullanıcıların sinir bozucu bulduğu özellik uzun zamandır tepki topluyordu. Ancak şirket tarafından yapılan açıklamada bugün itibariyle otomatik oynatma/önizleme özelliğinin isteyen kullanıcılar tarafından kaldırılabileceği belirtildi. Netflix ayrıca bir dizinin sonraki bölümünün de artık otomatik olarak başlayıp başlamayacağını kullanıcı insiyatifine bırakacağını açıkladı.

UZUN SÜREDİR ŞİKAYET VARDI

Netflix’in bugün itibariyle kullanıcı insiyatifine bıraktığı iki özellik için de aboneler uzun zamandır tepki gösteriyordu. Hatta Star Wars: The Last Jedi filminin yönetmeni Rian Johnson, 2018 yılında attığı bir tweet’te otomatik oynatma özelliğinin acilen kaldırılması gerektiğini söylemişti. Söz konusu özellik üzerinden iki yıl geçmiş olsa da bugün itibariyle kaldırıldı.

Netflix’in kullanıcı arzusuna bıraktığı otomatik oynatma özelliği, web tarayıcısı üzerinden açtığınız Netflix hesabından ‘Profil Yönetimi’ sekmesine girip kapatılabilir.

Kaynak: Tekno Safari