Dijital yayın platformu Netflix, Android uygulamasına arka planda dinleme özelliği getiriyor.

Netflix'ten Android uygulamasına yeni özellik: Arka planda dinleme

Netflix’in uygulamasında bir program izlerken başka bir işlem yapmak şimdiye kadar mümkün değildi. Ancak dijital yayın platformunun ekimde yaptığı bir güncellemeyi inceleyen XDA Developers adlı ekip, söz konusu özelliği ortaya çıkarmış, bunun ne zaman aktif hale geleceği akıllarda soru işaretleri uyandırmıştı.

Independent Türkçe'nin aktardığına göre, Netflix, görüntüyü kapatıp telefonda başka işlemler yaparken sadece sesi duymayı sağlayacak özelliği bazı kullanıcıların cihazlarında sunmaya başladı.

Bu fırsatı yakalayanlar, tam ekranda izlediği yayınlarda görüntünün üst kısmında "Video Off" (Videoyu Kapat) düğmesine sahip.

Bir diğer yol da kullanıcıların uygulama ayarlarına gidip "Audio Only" (Yalnızca Ses) kısmında karşısına çıkan "Always On" (Her Zaman Açık) ya da "Headphones or External Speakers" (Kulaklık veya Harici Hoparlör) seçeneklerinden birini aktif hale getirmek.

Öte yandan, arkaplanda dinleme özelliğinin dünya genelinde ne zaman kullanıma sunulacağı belli değil.

Variety’ye açıklama yapan şirketin sözcülerinden biri, “Farklı ülkelerde farklı sürelerde testler yapıyoruz ve yalnızca kişiler bunları yararlı bulursa geniş kullanıma açıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.