Netflix, History Channel'ın popüler dizisi Vikings'in devamı niteliğindeki yeni projesini duyurdu. 'Vikings: Valhalla' adlı yeni dizi, 24 bölümle efsaneyi yeniden izleyicilerle buluşturacak

Netflix'ten Vikings'in devam dizisi: Valhalla

İlk kez 2013 yılında izleyicilerle buluşan ve heyecanla beklenen 6. sezonuyla final yapacak dünyanın en popüler dönem dizilerinden biri olan Vikings, yeni bir diziyle geri dönecek. 'Vikings: Valhalla' adlı 24 bölümden oluşan yeni dizi Netflix ile ekranlara taşınacak.

Netflix, Vikings: Valhalla'nın, yazarlığını ve yapımcılığını Michael Hirst'ün yaptığı Vikings dizisinin devamı niteliğinde olacağını duyurdu. Yeni dizinin 24 bölümden oluşacağı açıklansa da, bunların 12 bölümlük sezonlar halinde mi, tek seferde mi sunulacağı henüz belli değil.

Vikings: Valhalla, History kanalında yayınlanan önceki dizinin 100 yıl sonrasında geçecek ve Leif Erikson, Freydis, Harald Harada, Normandiya Kralı William gibi tarihin en ünlü Vikinglerini konu alacak. Viking savaşçıları bu kez sürekli değişen ve gelişen Avrupa'da hayatta kalmak için savaşacaklar.

Vikings: Valhalla'nın senaryosunu yazacak ve diziden sorumlu olacak isim, daha önce The Fugitive ve Die Hard gibi ikonik filmlerin senaryolarını yazan Jeb Stuart olarak belirlendi. Projenin yapımını, Hirst'ün anlaşma içinde olduğu MGM TV üstlenecek. History'nin Vikings ekibinin çoğu yeni diziyle geri dönecek ve çekimler İrlanda'da gerçekleştirilecek.

Webtekno'nun haberine göre, Hirst yaptığı açıklamada, "Vikings destanımızın devamını duyurduğumuz için çok heyecanlıyım. MGM ve Netflix'in dizimize gösterdiği inancın dünyadaki milyonlarca hayranımızı heyecanlandıracağını biliyorum. Gerçekten harika bir yazar olan Jeb Stuart, tarihin bilinen en ünlü Vikingler'inden bazılarını konu alan yeni hikayelerle, güçlü bir bakış açısı getirecek." sözleriyle heyecanını dile getirdi.

Vikings'in 6. ve final sezonu, 4 Aralık 2019'da History Channel'da başlayacak. Vikings: Valhalla'nın ekranlara ne zaman geleceği hakkında ise açıklama yapılmadı.