Geçtiğimiz hafta boyunca (12-18 Eylül) Netflix Türkiye'de dizi kategorisinde "Terim" belgesel dizisi, film kategorisinde ise "Charlie'nin Melekleri" zirvede yer aldı.

Netflix Türkiye'de bu hafta en çok izlenen dizi ve filmler
Fotoğraf: İHA

Netflix, izlenme sürelerine dayanarak hazırladığı haftalık Top 10 (12-18 Eylül) listesini yayınladı. Geçen hafta Netflix Türkiye'de televizyon kategorisinde Terim belgeseli liderliğe otururken, en çok izlenen film Charlie'nin Melekleri oldu.

12-18 Eylül haftasında Netflix Türkiye'de televizyon kategorisinde, Fatih Terim'in hayatını 1996-2022 yılları arasına odaklanarak anlatan dört bölümlük belgesel dizisi Terim, en çok izlenen yapım oldu. Yönetmen koltuğunu Burak Aksoy ile paylaşan Altuğ Gültan'ın senaryosunu yazdığı belgesel, globalde dili İngilizce olmayan diziler listesinde kendisine yer bulamadı. Onu, müşterisine aşık olan bir jigolonun hikâyesini anlatan Diario de un gigoló'nun (Bir Jigolonun Günlüğü/Diary of a Gigolo) ilk sezonu takip etti. Jesús Castro, Victoria White, Fabiola Campomanes, Adriana Barraza, Francisco Denis gibi oyuncuların rol aldığı dizi, globalde 34,4 milyon saat izlendi. Nickelodeon animasyonu Winx Club'tan uyarlanan Fate: The Winx Saga (Winx Efsanesi: Kader), 48,9 milyon saat izlenen 2. sezonuyla haftayı üçüncü sırada kapattı.

Film kategorisinde, Elizabeth Banks'in yönetmenliğini üstlendiği 2019 yılı yapımı Charlie's Angels (Charlie'nin Melekleri) listeye ilk sıradan giriş yaptı. Başrollerinde Kristen Stewart, Naomi Scott ve Ella Balinska'nın yer aldığı film, uluslararası güvenlik birimi için çalışan yetenekli ajanların hikâyesini anlatıyor. İkinci sırada dünya genelinde 25,4 milyon saat izlenerek 92 ülkenin Top 10 listesine giren Fransa yapımı Sous Emprise (Derin Tutkular/No Limit) yer alırken, onu iki haftalık liderliğin ardından iki basamak gerileyerek üçüncü sıraya düşen Âşıklar Bayramı (The Festival of Troubadours) takip etti. Yerli film, bir önceki hafta onuncu sıradan giriş yaptığı dili İngilizce olmayan filmler listesinde kalıcı olamadı.

Globalde, Cobra Kai'ın 5. sezonu 95,5 milyon saatle en çok izlenen İngilizce dizi olurken, Fate: The Winx Saga'nın 2. sezonu ikinci, 40,7 milyon saat izlenen The Crown'ın ilk sezonu ise üçüncü sırada yer aldı. Dili İngilizce olmayan diziler listesinde, Kore yapımı Narco-Saints 62,6 milyon saatle zirvede yer aldı. Onu, İspanyolca dizi Diario de un gigoló (Bir Jigolonun Günlüğü/Diary of a Gigolo) ve 22,7 milyon saat izlenen Meksika yapımı El Rey, Vicente Fernández takip etti. Önceki yedi haftanın lideri olan Kore yapımı Extraordinary Attorney Woo ise 21,9 milyon saat izlenmede kalarak dördüncü oldu.

Dünya genelinde 27,1 milyon saat izlenen End of the Road (Yolun Bittiği Yer) en çok izlenen İngilizce film olmayı sürdürürken, onu sırasıyla 26,6 milyon ve 8,8 milyon saat izlenen Do Revenge (İntikam Kankam) ve Love in the Villa (Villada Aşk) takip etti. Dili İngilizce olmayan filmler listesinde ise; Sous Emprise (Derin Tutkular/No Limit) liderliğini devam ettirirken, İtalya yapımı La scuola cattolica (Katolik Okulu/The Catholic School) 6,4 milyon saatle ikinci, Hint filmi Ek Villain Returns 5,1 milyon saat izlenmeyle üçüncü oldu.

netflix-turkiye-de-bu-hafta-en-cok-izlenen-dizi-ve-filmler-1066521-1.

netflix-turkiye-de-bu-hafta-en-cok-izlenen-dizi-ve-filmler-1066522-1.