Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Tuttuğum aynada, kendi faşist zihniyetleri karşılarına çıkınca nasıl da zorlarına gidiyor" diyerek Gazeteci Nevşin Mengü'yü hedef aldı. Mengü ise, "Hapse girmek istemiyorum o nedenle yanıt vermeyeceğim. Ortada faşist bir zihniyet olduğu kuşkusuz!" dedi.

Nevşin Mengü'den Bakan Varank'a: Hapse girmek istemiyorum, yanıt vermeyeceğim

Gazeteci Nevşin Mengü, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın kendisini hedef alan sözlerine, "Hapse girmek istemiyorum o nedenle yanıt vermeyeceğim" yanıtını verdi.

Nevşin Mengü, YoTube yayınında, "Meclis’te bilgi verenlerden bir tanesi de Mustafa Varank’tı. Kendisi ODTÜ mezunu. İmam hatip lisesi mezunu ama ODTÜ İngilizce eğitim veren bir yer. Aslında ilk dersinin hazırlıkta olması lazım. Hazırlığı atladı mı, artık… ODTÜ’ye nasıl girdiyse hazırlığı da öyle atlamıştır. Anlatabiliyor muyum; o dönemler sorular… Hatırlayın öyle dönemler oldu" ifadelerini kullandı.

Paylaşımı alıntılayan Mustafa Varank ise "Tuttuğum aynada, kendi faşist zihniyetleri karşılarına çıkınca nasıl da zorlarına gidiyor! Ben Indiana’da fizikçi Geoffrey Fox ile çalıştım, beraber makalelerimiz var, hiç kılık kıyafetimle, inancımla ilgilenmedi. Ona da yaz istersen, belki soruları dağıtmıştır" ifadeleriyle Mengü'yü hedef aldı.

Nevşin Mengü ise Varank'ın paylaşımını alıntılayıp, "Hapse girmek istemiyorum o nedenle yanıt vermeyeceğim. Ortada faşist bir zihniyet olduğu kuşkusuz!" dedi.

NE OLMUŞTU?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ODTÜ'den Prof. Dr. Ayşe Ayata'nın kendisini kıyafetleri sebebiyle 'toplum dışı' ilan ettiğini öne sürerek, "Biz sizin o üniversite anlayışınızı alaşağı ettik. Üniversiteleri ideolojilerin arka bahçesi olmaktan çıkarıp özgürleştirdik" ifadelerini kullanmıştı.

ODTÜ'deki bir anısını anlatarak ODTÜ'den Prof. Dr. Ayşe Ayata'yı hedef alan Varank, şunları söylemişti

"28 Şubat'ın en cafcaflı zamanlarında ODTÜ'de okudum. ODTÜ'ye ilk bininci sıralamada girdim. ODTÜ'de ilk dersimi, siyaset sosyolojisi dersimi kimden aldım biliyor musunuz? CHP için çok önemli olan Ayşe Ayata'dan aldım. İlk derste Ayşe Ayata ne yaptı? Bütün arkadaşlarımızla oturuyoruz, bana, 'Sen ayağa kalkabilir misin?' dedi. Hangi okuldan mezun olduğumu sordu. 'İstanbul İmam Hatip' dedim. 'Şu giydiğin gömleğe ve pantolona bir bak. Bir de başka insanlara bak. Senin gibi burada giyinen başka bir insan var mı?' dedi. Ben de 'Benim gibi onlar da pantolon gömlek giyiyor.' dedim. 'Hayır, sen onlardan farklı giyiniyorsun. Biz buna sosyolojide ne diyoruz biliyor musun? Toplum dışı olmak diyoruz.' dedi. Bunu bana kim yaptı biliyor musunuz? O sizin çok değer verdiğiniz 1995'te milletvekili adayı yaptığınız Ayşe Ayata yaptı. İşte biz sizin o üniversite anlayışınızı alaşağı ettik. Yeni üniversite zihniyetini inşa ettik."