New York şehri Belediye Başkanı Adams, kentteki on binlerce "düzensiz göçmen"in bir kısmını misafir etmek istemeyen 30 ilçe yönetimine "yabancı düşmanlığı bağnazlığını bitirmek için" dava açtı.

Kaynak: AA
New York Belediye Başkanı, göçmen istemeyen 30 ilçe yönetimine dava açtı
New York Belediye Başkanı Eric Adams. (Fotoğraf: AA)

ABD'nin New York şehri Belediye Başkanı Eric Adams, kentteki on binlerce "düzensiz göçmen"den bir kısmını kendi bölgelerinde misafir etmek istemeyen 30 ilçe yönetimine dava açtı.

Adams açıklamasında, davanın "yabancı düşmanlığı bağnazlığı"na son vermeyi amaçladığını belirterek "Bu insani krizi adil ve insanca yönetmek için birlikte çalışırken devletimizin tek vücut olarak hareket etmesini amaçlıyor" ifadesini kullandı.

Belediye Başkanı Adams, şöyle devam etti: "Bu kriz başladığından beri New York şehri, neredeyse tek başına sığınmacılara barınak, yiyecek, giyecek ve diğer hizmetleri sağlamak için uğraştı. Ancak eyaletteki her bölgenin de kendi payına düşeni yapması gerek."

Adams, bu davayı, New York'a bağlı en az 30 ilçe yönetiminin, mültecileri kendi bölgelerindeki otellerde "kamu güvenliğini riske atmamak için" misafir etmek istememeleri üzerine açtı.

Dava dosyasında, söz konusu ilçelerin aldığı kararın, New York City'nin eyalet çapında bir acil durum ve insani krizle mücadele etmesini engellemeye yönelik "yasa dışı bir girişim" olduğu belirtildi.

Dosyada, şehir merkezinde halen 47 bin 200 civarında "düzensiz göçmen"in bulunduğu ve "halihazırda büyük ölçekli bir insani kriz ve acil durumun" yaşandığı vurgulandı.