New York eyalet siyasetçileri, eğlence ve dinlenme amaçlı esrarı yasallaştırmak için anlaşmaya vardı. 4.2 milyar dolarlık eğlence amaçlı esrar endüstri için yapılan anlaşma, eyalet valisi tarafından onaylanarak sonuçlandırıldı.

New York’ta dinlenme ve eğlence amaçlı esrar yasallaştırıldı

New York eyalet siyasetçileri, eğlence ve dinlenme amaçlı esrar kullanımını yasallaştırdı.

New York eyalet Valisi Cuomo ile eyalet başkenti Albanny milletvekilleri arasında yapılan anlaşmaya göre, Esrar Kontrol Kurulu tarafından kontrol edilen yeni bir Esrar Yönetim Ofisi oluşturulmasını zorunlu kılıyor. Anlaşma gereğince, 21 yaş üstündekilerin kendi evlerinde esrar yetiştirmesine izin verilerek, eyalet ve vergi geliri için perakende satışlara vergi konulacak.

Söz konusu yasanın, ülkede on binlerce yeni iş yaratması ve en büyük potansiyele sahip pazarlarından biri haline gelmesi bekleniyor.

ANLAŞMANIN SİYAHLARA YÖNELİK TUTUKLAMALARI AZALTACAĞI UMULUYOR

New York Times’ın aktardığına göre, esrarın yasallaşmasıyla birlikte, "Siyah ve İspanyolların düşük düzeyli esrar suçlamalarıyla beyazlardan çok daha sık tutuklandığını gören asil orantısız polislik faaliyetlerine" son vereceği umuluyor.

Times tarafından paylaşılan diğer bir ayrıntı ise, "Anlaşmanın uyuşturucunun teslimine izin vereceğini ve alkol olmasa bile esrarın tüketilebileceği kulüp benzeri salonlara veya tüketim yerlerine izin vereceğini" öne sürüyor.

New York'ta eğlence amaçlı marihuanayı yasallaştırma mevzuatı, bir kişinin kişisel kullanım için evde, içeride veya dışarıda altı adede kadar kenevir bitkisi yetiştirmesine de izin veriyor.