Brezilya'da bir LGBT aktivisti, yıldız futbolcu Neymar hakkında "homofobi ve nefret söylemi" suçlamasıyla şikayette bulundu

Neymar hakkında 'homofobik hakaretten' suç duyurusu

Neymar hakkında 'homofobik ifadeleri' nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu.

Euronews'in haberine göre Talebin kendilerine ulaştığını doğrulayan Sao Paulo savcılığı, şikayetin sorumlu bir savcı tarafından inceleneceğini duyurdu. Neymar hakkında ya dava açılacak ya da takipsizlik kararı çıkacak.

Kendisini LGBT aktivisti olarak tanıtan Agripino Magalhaes, pazartesi günü Instagram'da yaptığı açıklamada, Neymar hakkında "homofobi ve nefret söylemi" suçları için savcılığa şikayette bulunacağını söylemişti.

28 yaşındaki ünlü futbolcu ve çevresi konuyla ilgili henüz bir açıklamada bulunmadı.

WHATSAPP MESAJLARI BASINA SIZMIŞTI

Geçtiğimiz haftalarda Neymar'ın arkadaşlarıyla mesajlaştığı WhatsApp grubundaki bazı mesajlar basına sızmıştı.

Mesajların birinde Neymar, annesinin 22 yaşındaki yeni sevgilisi Tiago Ramos hakkında homofobik bir dil kullanarak küfür içeren ifadeler kullanması tepkilere neden olmuştu.

Neymar söz konusu hakaretleri Ramos'a direk söylemese de, genç adamın biseksüel olması nedeniyle homofobik hakaretler olarak değerlendirilmişti.

Olayla direkt bağlantısı olmayan LGBT aktivisti Agripino Magalhaes ise, Neymar'ın sözlerinin bütün eşcinlleri küçük düşürdüğünü, hatta bir nefret suçu olduğunu savunarak savcılığa şikayette bulundu.

Neymar'ın özel mesajlarının kamuya mal olmuş açıklama olarak değerlenebileceği konusu henüz bilinmiyor, buna yargı karar verecek.

TECAVÜZLE SUÇLANMIŞTI

Neymar daha önce de yargı ile sorun yaşamıştı. Neymar'ın kendisine tecavüz ettiğini iddia eden Brezilyalı manken Najila Trindade Mendes de Sousa suç duyurusunda bulunmuştu. Fakat Sao Paulo savcılığı, tecavüz suçlamaları ile ilgili yeterli delil olmadığından takipsizlik kararı istemişti.

Basın toplantısı yapan Savcı Flavia Merlini, "takipsizlik kararı çıkmasını talep ettik. Mahkemeye bir suçlama için gerekli delilleri sunamıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.