2022 FIFA Dünya Kupası’nda son 16 turu maçında Brezilya, Güney Kore'yi 4-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Katar 2022'deki ilk golünü atan Neymar, Pele ve Ronaldo'dan sonra 3 farklı Dünya Kupası'nda gol atan 3. Brezilyalı olarak tarihe geçti.

'Sambacılar' çeyrek finale yükseldi, Neymar tarihe geçti

Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası son 16 mücadelesinde favori takımlardan Brezilya, Güney Kore ile Stadyum 974’te karşı karşıya geldi. Brezilya, maçın ilk 36 dakikasında bulduğu gollerle 4-1 kazanarak çeyrek finale adını yazdırdı.

Karşılaşmaya müthiş başlayan ve henüz 7. dakikada gol perdesini açan Tite’nin ekibi, ilk yarıda Vinicius, Neymar, Richarlison ve Paqueta ile gol şov yaparken birçok ilk yaşandı.

İLKLERİN GECESİ

Brezilya’nın Real Madridli genç yıldızı Vinicius Junior, Güney Kore’ye attığı golle birlikte bir ilke imza attı. Vinicius Junior, Dünya Kupası’nda ilk kez gol atma sevincini Güney Kore karşısında yaşadı.

NEYMAR TARİHE GEÇTİ

Müsabakanın 11. dakikasında Neymar’ın pasıyla hareketlenen Richarlison, ceza sahasının sol çaprazında Woo-Young’un müdahelesiyle yerde kalırken Sambacılar penaltı kazandı.

Maçın 13. dakikasında penaltıyı kullanmak için topun başına Neymar, topu ağlarla buluşturmakta zorlanmazken 2022 Dünya Kupası’ndaki ilk golünü kaydetti.

Bu golle birlikte Neymar, Brezilya Milli Takımı tarihinde Pele ve Ronaldo’nun ardından üç Dünya Kupası’nda gol atan üçüncü oyuncu oldu.

EN KISA SÜREDE ATILAN ÜÇ GOL

Maçın 29. dakikasında Richarlison ile bir gol daha bulan Sambacılar, Dünya Kupası tarihinde 3-0’lık skora en kısa sürede ulaştığı maçı Güney Kore’ye karşı oynadı.

KİM MİN-JAE BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞADI

Öte yandan ülkemizde geçen sezon Fenerbahçe forması giyen, bu sezon ise Serie A ekibi Napoli ile iyi bir çıkış yakalayan Güney Koreli savunmacı Kim Min-Jae, art arda gelen gollerin sonrasında büyük üzüntü yaşadı.