NFT piyasası, son bir ayda tüm kategorilerde satışlarda yaşanan büyük düşüş sebebiyle, yüzde doksan oranında çöküş yaşadı.

NFT piyasasında çöküş

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çıktığı günden beri tartışmaların odağında olan kripto teknolojisi NFT (Eşsiz dijital varlık) piyasası çöküşe geçti. Yarattığı ekolojik sorunların yanında, sanat dünyasında da ciddi tartışmalara sebep olan teknoloji piyasasında, neredeyse tüm kategorilerde satışlar durma noktasında.

İLGİ AZALDI

NFT piyasasına ilgi son bir haftada ciddi oranda azaldı. Son bir haftada aktif NFT sahibi sayısı hesapları yüzde yetmiş oranında düşüş yaşadı. En yüksek satışın yapıldığı 3 Mayıs'ta 24 saat içerisinde 100 milyon dolarlık NFT satışı yapılırken, son bir haftada toplam 19 milyon dolarlık satış yapılabildi. Sanat eseri satışı da aynı hızla düşerek son bir haftada sadece 3 milyon dolara ulaştı. Yaşanan çöküş, tüm piyasada yüzde doksan oranında gözüküyor.

Geleceğin teknolojisi olarak adlandırılan, sanat piyasasını değiştireceği düşünülen NFT teknolojisinin, bu hızla giderse kısa süre sonra hayatımızdan çıkması bekleniyor. NFT'ler, sebep olduğu yüksek miktarda karbon salınımından ötürü de eleştiriliyordu. Aynı zamanda dijital sanatın eşsiz kaydı olup olamayacağına ve bu satışların güvenliğine ilişkin soru işaretleri sebebiyle de tartışmaların odağındaydı.