Nice Teknik Direktörü Christophe Galtier, 2019'da hayatını kaybeden Emiliano Sala hakkında çirkin tezahüratta bulunan Nice taraftarına, "'Tribünler toplumun aynasıdır' derler. Bizim toplumumuz buysa eğer inanın bana bokun içindeyiz demektir. Duyduklarım kabul edilebilir şeyler değildi" diyerektepki gösterdi.

Nice Teknik Direktörü Galtier, taraftarına tepki gösterdi: Bizim toplumumuz buysa bokun içindeyiz demektir

Nice Teknik Direktörü Christophe Galtier, 2019'da hayatını kaybeden Emiliano Sala hakkında çirkin tezahüratta bulunan Nice taraftarına tepki gösterdi. 'Tribünler toplumun aynasıdır' sözünü hatırlatan Galtier, "Bizim toplumumuz buysa eğer inanın bana bokun içindeyiz demektir" dedi.

Nantes’a 1-0 mağlup olarak kupanın dışında kalan Nice’te tribünler, 2019’da Nantes’tan Cardiff City’e transfer olmak için bindiği özel uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybeden Emiliano Sala'ya çirkin tezahüratta bulundu. Taraftarlar, Emiliano Sala için “Arjantinli iyi yüzemiyor, Emiliano Sala suyun altında” tezahüratı yaptı.

Olayın medyada gündem olmasının ardından dün gece oynanan Saint Etienne karşılaşması sonrası düzenlenen basın toplantısında bu konuya değinen Nice Teknik Direktrü Christophe Galtier, taraftarına tepki gösterdi.

Nâfi Alpay isimli Twitter kullanıcısının çevirdiği açıklamada, Galtier şunları söyledi:

"Duyduklarımı tanımlayacak söz bulamıyorum. Soyunma odasına girdiğimiz an gündemimiz galibiyeti kutlamak değildi, oyuncularımın duyduğu tezahüratlardı. Kulübün konuya ilişkin bir açıklama yaptığını biliyorum. Tüm oyuncuların ve ekibim adına Emiliano Sala’nın ailesinden ve Nantes Kulübü'nden özür dilediğimizi belirtmek istiyorum. Bir stadyumda çok şey duyabilirsiniz. Burada tezahürat yapan birkaç kişiden bahsediyorum, birkaç kişi ama seslerini duyabilirsiniz. Üç kişi değildiler. Bu söyleyeceğimden rahatsız olurlarsa eğer, antrenmana gelebilirler, yüzlerine de aynı şeyleri söylerim.

'Tribünler toplumun aynasıdır' derler. Bizim toplumumuz buysa eğer inanın bana bokun içindeyiz demektir. Duyduklarım kabul edilebilir şeyler değildi. Oyuncularımıza laflar atıldı, kupa maçının hakemi sayın Frappart'a küfürler oldu. Oysa ki kupayı bize kendisi kaybettirmedi, biz kendimiz kaybettik. Tüm bunların arasında, trajik bir kazada yaşamını yitiren birinin isminin neden geçtiğini anlayamıyorum. Sürrealist bir olay benim için. Diyecek söz bulamıyorum. Evlerinde kalsınlar! Böyle şeyler duymamalıyız. Evlerinde kalsınlar! Ölülere küfür etmek için geleceklerse eğer hiç gelmesinler. Şişe atmak için geleceklerse, evlerinde kalsınlar! Bu kişiler olmadan da kazanırız."