İslamcı kimliğiyle bilinen ve daha önce yaptığı haberlerden dolayı bir çok kesimin tepkisini çeken Milli Gazete...

Ayrımcı ve hedef gösteren haberlerinde dolayı daha önce bir çok kesimin tepkisini çeken Milli Gazete dünkü manşetinde ilginç bir tespitte bulundu. Gazete Alman filozof Friedrich Nietzsche'nin Böyle Buyurdu Zerdüşt kitabından yola çıktığı haberinde zerdğştlüğü faşistlik ilan etmekle kalmadı aynı zamanda PKK'lilerin de zerdüşt olduğunu dile getirerek PKK'yi faşist olarak tanımladı. Zerdüştlüğün altından faşizm çıktı manşetiyle konuyu gündemine alan gazetenin spotunda ise şu ifadelere yer verildi: Terör örgütü PKK'nın ağzından düşürmediği 'Kürtlerin asıl dini Zerdüştlüktür' sloganının perde arkası korkunç bir gerçeği daha ortaya çıkardı. Nazilerin, Zerdüştlükten etkilenerek, üstün ırk iddiasıyla milyonlarca insanı katlettiği belgelendi. İslam'a yaptığı hakaretlerle tanınan Alman filozof Nietzsche'nin 'Böyle Buyurdu Zerdüşt' kitabını ellerinden düşürmeyen PKK'lıların, bu kitabı referans kaynağı olarak Müslüman Kürtlere neden dayattığı, ortaya çıkan yeni bilgilerle daha iyi anlaşıldı.'


'ZERDÜŞTLÜK=FAŞİZM'
Friedrich Nietzsche'nin düşüncelerini ifade ettiğ eserinden zerdüştlük 'analizine' varan Milli Gazete buradan da PKK'nin zerdüştlüğüne vararak PKK'yi faşist ilan etti. Gazete haberinde Mustafa  Demirci isimli öğretim görevlisinin yazdıklarına da yer vererek şöyle yazdı: PKK'nın Allah'a ve İslam dinine yaptığı ahlaksız hakaretleri ile bilinen Alman filozof Nietzche'nin 'Böyle Buyurdu Zerdüşt' adlı kitabını başucu kitabı yapmasının altında da faşizmin yattığı belirtiliyor. Demirci, bu konuyu da şu cümlelerle açıklıyor: " İşte bu iki hareket noktası, Alman filozof, Nietzche'ye Böyle Buyurdu Zerdüşt başlığını attıracak kadar güçlü bir ağırlığa sahipti. Her ne kadar Nietzche'nin söz konusu kitabı Zerdüştlüğün tarihi ile alakalı değilse de, insanların çoğu bu dine dair ilk referansı bu kitapta buldular."


SADECE MÜSLÜMANLARA HOŞGÖRÜ
Farklı inançlara tahammülsüzlüğü ile bilinen Milli Gazete daha önce de yapmış olduğu haberlerden dolayı birçok kesimi hedef göstermişti. Şimdi de zerdüştleri hedef gösteren gazete dünkü sayısında da bu tavrını sürdürdü. Zerdüştlüğü bir 'yasak' gibi sunan gazetenin haberinin zerdüştlükle ilgili bölümünde şunlar yer aldı: Terör örgütünün Zerdüştlük sevdası bir türlü bitmek bilmiyor. Geçtiğimiz aylarda PKK İsveç'te Zerdüşt tapınağı açmıştı. İsveç'in başkenti Stockholm'de açılan tapınak yüzyıllar sonra kurulan ilk Kürt Zerdüşt tapınağı olduğu yönünde bilgiler paylaşılmıştı. Açılış Törenin de yapılan propaganda konuşmalarında ise İslam dininin bölgeye hâkim olmasıyla Kürtlerin Zerdüşt dinini ve vecibelerini yerine getirme hakkını kaybettikleri belirtiyordu..