Niğde’de otoyol üzerinde duran TIR'dan inip, yerleşim yerlerine dağılmak isterken kameralara yakalanan 85 göçmen, yurtlara yerleştirildi. Sağlık testinden geçirilen göçmenlerden 7’sinin testi pozitif çıktı.

Niğde'de araziye bırakılan göçmenler, görüntüler sosyal medyaya düşünce yakalandı

Niğde-Ankara otoyolunda, Niğde çıkışından yaklaşık 60 kilometre sonra yol kenarına park etmiş bir TIR'dan inen yaklaşık onlarca kişinin ellerindeki küçük çantalarla birlikte sakin tavırlarla araziye doğru yürümeleri dikkat çekti.

Niğde Valiliği, ilde 100 göçmenin bulunduğu ihbarı üzerine çalışma başlatıldığını, şu ana kadar 74'ünün yakalandığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada "16.07.2021 günü ilimiz Ankara -Niğde Otoyolu Hasaköy Mevkii civarında yaklaşık “100” düzensiz göçmenin bulunduğu ihbarı üzerine ilimiz Jandarma Komutanlığı görevlilerince söz konusu şahıslara yönelik yakalama çalışmalarına başlandı. Şu ana kadar “74” düzensiz göçmen yakalanmış ve işlemleri İl Göç İdaresi Müdürlüğümüzce sürdürülmektedir. Arazide ve çevre köylerde olduğu değerlendirilen geri kalan düzensiz göçmenleri yakalama çalışmaları devam etmektedir. Şahısları bölgeye getiren tırın sahibi gözaltına alınmış, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Gelişmeler ile ilgili kamuoyuna bilgi verilecektir." denildi.

Yurttaşlar, sosyal medya hesabından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu da alıntılayarak, "Ülkeye gelen insanlardan haberiniz var mı?" diye sorarak bu duruma tepki göstermişti.

15 GÜN YURTTA KALACAKLAR

Göçmenlerin, 15 gün süreyle Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi kampüsündeki Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtta gözetim altında tutulacakları bildirildi.

Sağlık testinden geçirilen düzensiz göçmenlerden 7’sinin testi pozitif çıktığı öğrenildi.