Niğde'de borçlarını ödeyemeyen iki çiftçi böbreklerini satışa çıkardı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Niğde’de iki çiftçinin borçlarından dolayı sosyal medyada böbreklerini satışa çıkardığını söyledi. Ziraat Mühendisleri Odası eski başkanı Rasim Yılmaz da, "Tarlası, traktörü hacizli ve ipotekli çiftçinin sıra maalesef böbreğine geldi" dedi.Niğde ve Nevşehir’in, Türkiye’de patates üretiminde ilk sırada yer aldığına işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, depolardaki patatesin çürüdüğünü ifade etti. Teşviklerin üreticiyi kurtarmayacağını, ürünün maliyetine satılamadığını savunan Gürer, Niğde’de iki çiftçinin, borçlarından dolayı sosyal medyada böbreklerini satışa çıkardığını söyledi.

Sol'da yer alan habere göre Gürer, bölgedeki esnafın iş yapamaz hale geldiğini, TESK verilerine göre 2016’da ülke genelinde 101 bin 614 esnafın kapısına kilit vurduğunu, Niğde’de ise son 3 yılda 4 bin 663 iş yerinin kapandığını iddia etti.Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun, günlerdir televizyonda promosyon için açıklamalarda bulunduğunu kaydeden Gürer, bankaların vermesi gereken ve aylardır sürüncemede kalan konunun, büyük bir başarı gibi duyurulduğunu kaydetti.Promosyonun, emeklilerin hak edişi olduğunu belirten Gürer, “Emeklilere intibak yasası, emekliler için ilaç katkı payının kaldırılması yönünde düzenleme yapmıyor, emeklilikte yaşa takılanlara umut vermiyor, kadro bekleyen taşeron çalışanlara sabır diliyor. Bakan promosyon yerine bunları çözerse çalışanlar için daha yararlı iş yapmış olur” diye konuştu.

Niğde ve Nevşehir’in, Türkiye’de patates üretiminde ilk sırada yer aldığına işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, depolardaki patatesin çürüdüğünü ifade etti. Teşviklerin üreticiyi kurtarmayacağını, ürünün maliyetine satılamadığını savunan Gürer, Niğde’de iki çiftçinin, borçlarından dolayı sosyal medyada böbreklerini satışa çıkardığını söyledi.Gürer, bölgedeki esnafın iş yapamaz hale geldiğini, TESK verilerine göre 2016’da ülke genelinde 101 bin 614 esnafın kapısına kilit vurduğunu, Niğde’de ise son 3 yılda 4 bin 663 iş yerinin kapandığını iddia etti.

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun, günlerdir televizyonda promosyon için açıklamalarda bulunduğunu kaydeden Gürer, bankaların vermesi gereken ve aylardır sürüncemede kalan konunun, büyük bir başarı gibi duyurulduğunu kaydetti.Promosyonun, emeklilerin hak edişi olduğunu belirten Gürer, “Emeklilere intibak yasası, emekliler için ilaç katkı payının kaldırılması yönünde düzenleme yapmıyor, emeklilikte yaşa takılanlara umut vermiyor, kadro bekleyen taşeron çalışanlara sabır diliyor. Bakan promosyon yerine bunları çözerse çalışanlar için daha yararlı iş yapmış olur” diye konuştu.

YEŞİLGÖLCÜKLÜ İKİ ÇİFTÇİ BÖBREĞİNİ SATIŞA ÇIKARDI

Niğde'nin Yeşilgölcük kasabasından iki patates üreticisi sosyal medyada yaptığı paylaşımla borçlarından dolayı böbreğini satılığa çıkardı.

Ersin Özden, Facebook'taki paylaşımında, "Çiftçi mağdur durumda, borçlarından dolayı böbreklerini satılığa çıkardı" diyerek iki cep telefon numarası verdi.

nigde-de-borclarini-odeyemeyen-iki-ciftci-bobreklerini-satisa-cikardi-255096-1.

Bu durumu patates üretimi ve ticareti konusunda uzman olan Ziraat Mühendisleri eski oda başkanı ve halen CHP İl Genel Meclis Üyesi Rasim Yılmaz şu sözlerle açıkladı:"Patates yurt dışına çıkarken alınan harçlarda bir iyileştirme yapılmadı. Havza bazlı tarım dediler, tarımı hasta ettiler. Gölcük'ten iki patates üreticisi arkadaşımızın böbreğini satışa çıkartması bizi ziyadesi ile üzmüştür. Çalışan, üreten bu kardeşlerimizin hiç de hak etmediği bu durum Türkiye'de sadece tarımda değil, bütün sektörlerde kendini hissettirmektedir. Bir Ziraat Mühendisi ve yıllarca oda başkanlığı yapmış birisi olarak, mezun olduğum 2003 yılından bu yana rahatlıkla söyleyebilirim ki, tarım AKP'li yıllarda hep geriye gitti. Tarlası, traktörü hacizli ve ipotekli çiftçinin sıra maalesef böbreğine geldi."