15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde oğlu Abdullah Tayyip Olçok ve eşi Erol Olçok'u kaybeden Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Nihal Olçok, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan seçimleri kazanmasının ardından randevu isteyeceğini söyledi.

Nihal Olçok: Kemal Kılıçdaroğlu'ndan randevu isteyeceğim
Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Nihal Olçok, Halk TV'de İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programına konuk oldu ve açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde oğlu Abdullah Tayyip Olçok ve eşi Erol Olçok’u kaybeden Gelecek Partili Nihal Olçok, "Türkiye'de belli başlı kurumların FETÖ'den temizlendiğini düşünmüyorum. İktidar değiştiğinde de kolay olacak bir şey değil. İktidar olmakla muktedir olmak aynı şey değil. Bunu içselleştirmemiz lazım" diye konuştu.

Olçok, "FETÖ temizlenmedi, herkesin çok dikkat etmesi gerekiyor. FETÖ, daha da derinleşti. Daha da derinleşerek güçlendi" dedi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 14 Mayıs 2023 seçimlerini kazanmasının hemen ardından bir randevu talebinde bulunacağını belirten Olçok, 2016'dan bu yana atılmayan adımları ve çözüm önerilerini sunacağını kaydetti.

"KILIÇDAROĞLU GÖREVE BAŞLADIĞI AN RANDEVU İSTEYECEĞİM"

İktidar değiştiği zaman yapılacaklarla ilgili çalışma hazırladığını belirten Olçok, şunları söyledi:

"Kemal Kılıçdaroğlu göreve başladığı an randevumu isteyeceğim ve yapılması gerekenleri, çözüm önerilerini dile getirip, 'bu noktalara hiç bakılmadı şu noktalara hiç bakılmadı' diye konuşacağım. Artık kimse 2002'deki seçmen değil. Aynı değiliz. Bu konuda bizim de bazı şeyleri görmemiz lazım."