Cizre'de iki yıl önce bugün polislerce öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın katline ilişkin sanık polise verilen 13 yıl 4 aylık indirimli ceza, Bölge Mahkemesi’nce onandı.

Nihat Kazanhan'ın katiline indirimli ceza onandı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 14 Ocak 2015 tarihinde evinin önünde oyun oynarken özel harekat polisi M.N.G.’nin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden 12 yaşındaki Nihat Kazanhan davasında yerel mahkemenin aldığı karar Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 2’nci Ceza Dairesi tarafından onandı. Cizre Ağır Ceza Mahkemesi’nin aldığı kararı olduğu gibi kabul eden bölge mahkemesi, Kazanhan ve tutuklu polis M.N.G.’nin avukatlarının taleplerini ise reddetti.

​dihaber'de yer alan habere göre, mahkeme gerekçeli karar başlığında, Şırnak, Manisa, Diyarbakır, Antalya, Bitlis, İstanbul, Bursa, Ankara ve Aydın barolarının davaya katılmalarına yasal imkanın bulunmadığına hükmederek, baroların istinaf talebini reddetti. Kazanhan'ın avukatlarının eksik soruşturma yapıldığına dair itirazlarını da ret eden mahkeme, sanık polislere verilen cezanın usul ve yasaya uygun olduğunu ifade etti.

Sanık polis M.N.G.'nin avukatının tahliye talebini de ret kararı veren mahkeme, sanık polis H.V.'nin “olası kastla adam öldürmek” suçundan beraat etmesinin de uygun olduğunu belirtti. Mahkeme, davadaki deliller ile işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığı da kaydetti.