Nijerya’nın en radikal İslamcı örgütü olarak kabul edilen Boko Haram, ülkenin Maiduguri şehrinde roketli saldırı düzenledi. Düzenlenen saldırıda 10 kişinin hayatını kaybettiği, 47 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

Nijerya’da Boko Haram'dan roketli saldırı: 10 ölü, 47 yaralı


Nijerya’nın Borno eyaletinin Maiduguri şehrinde, radikal İslamcı örgüt Boko Haram tarafından sabah saatlerinde roketli saldırı gerçekleştirildiği bildirildi.

Maiduguri şehrindeki bir kasabaya yapılan saldırıda yetkililer, 10 kişinin öldüğü, 47 kişinin de yaralandığı bilgisini aktardı. Saldırı sonrası bölgeye giden Vali sözcüsü Mallam Isa Gusau olayla ilgili inceleme başlattıklarını açıkladı.

Gerçekleştirilen saldırı sonrası Vali ile beraberindeki heyet, saldırıda yaralananları hastanede ziyaret etti. Olayla ilgili açıklama yapan Vali sözcüsü, “Boko Haram isyancıları kasabanın bazı bölgelerine roket güdümlü el bombalarıyla (RPG) ateş açması sonucu 10 kişinin öldü ve 47 kişi de yaralandı” bilgisini paylaştı.

Vali, saldırının düzenlendiği bölgelerin yoğun nüfuslu yerler olduğunu belirtti. Vali Sözcüsü Gusau ise “Nitekim Borno Eyaleti halkı ve hükümeti için çok üzücü bir an, saldırıdan yaklaşık 60 kişi etkilendi, aralarından 10 kişi öldü. Saldırılar, isyancılar tarafından uzun mesafeli atışlarla gerçekleştirildi. Tam bir yıl önce benzer bir olay yaşadık. Çözüm, üzerinde çalışmamız gereken uygun bir teknoloji biçimini kullanmaktır. Etkilenen herkesin acılarını paylaşıyorum ama sadece hastaneleri ziyaret etmiyoruz, Boko Haram isyanına karşı verdiğimiz tepkilerin sahne arkasında çok şey yapıyoruz, bunları ve daha fazla çabayı göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

BOKO HARAM, 2009'DAN BU YANA 20 BİNDEN FAZLA KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ

Radikal İslamcı örgüt Boko Haram, bölgede sık sık benzer saldırılar düzenliyor. Nijerya'da Boko Haram'ın 2009'dan bu yana düzenlediği kitlesel saldırı eylemlerinde, 20 binden fazla kişi öldü.

Örgüt, 2015'ten bu yana ülkenin sınır komşuları Kamerun, Çad ve Nijer'de de benzer saldırılar gerçekleştirdi. Örgütün Çad Gölü Havzası'ndaki saldırılarında en az 2 bin kişi hayatını kaybetti.

Ülkede her yıl, bombalı saldırılar ve çatışmalar nedeniyle yüz binlerce kişi göç etmek zorunda kalıyor.