Nijerya'da istihbarat servisi, Boko Haram lideri Abubakar Shekau'nun ya öldüğünü ya da ağır şekilde yaralandığını iddia etti.

Nijerya istihbaratı Boko Haram liderinin kendisini öldürmeye çalıştığını iddia etti

DIŞ HABERLER SERVİSİ

İslamcı terör örgütü Boko Haram'ın lideri Abubakar Shekau'nun, girdiği çatışma sonucu muhtemelen öldüğü iddia edildi. Nijerya istihbaratından yapılan açıklamada, Shekau'nun rakip bir silahlı örgütle girdiği çatışmada canlı ele geçirilmemek için kendisini göğsünden vurduğu iddia edildi.

KENDİSİNİ VURDU

Nijerya'nın doğusunda güç kazanan IŞİD'in Batı Afrika kolu ISWAP ile çatışmaya giren Boko Haram liderinin, bir saati aşkın müzakere sonucunda canlı ele geçirilmemek için kendisini öldürme teşebbüsünde bulunduğu bildirildi. Shekau'nun ölüm ihtimaline ilişkin ikincil bir kaynak, kendisini tabancayla vurmadığını, el bombasıyla infilak ettiğini iddia etti.

5 KEZ ÖLDÜ

Daha önce de Nijeryalı yetkililer tarafından beş kez öldüğü iddia edilen Shekau için yetkililer temkinli. İstihbarat servisinin iddialarına ilişkin henüz başkent Abuja'dan bir açıklama gelmiş değil.

İslami terör örgütü Boko Haram, geçmişte 300'e yakın üniversiteli kadını kaçırarak adını duyurmuştu. Örgütün, ülkede diğer islami örgütlenmelere karşı güç kaybettiği belirtiliyor.