Adana'da bir kadın, nikah günü almak için geldiği nikah dairesinden polisi arayarak, “Zorla evlendiriliyorum” dedi. Olay yerine gelen polisler, 19 yaşındaki kadını alıp karakola götürdü. Genç kadının ifadesinde "Sevdiğim erkek askerde, 3 ay sonra gelecek. Ben annemin istediği erkekle evlenmek istemiyorum" dediği, ailesinin ise evlendirme ısrarından vazgeçtiği öğrenildi

Nikah dairesinden polisi arayıp 'Zorla evlendiriliyorum' ihbarı yaptı

Adana’nın Seyhan ilçesinde, nişanlı olduğu belirtilen erkekle, nikah günü almak için belediyenin nikah dairesine gelen 19 yaşındaki C.B. adlı kadın, “Zorla evlendiriliyorum” diyerek polisi aradı.

DHA’da yer alan habere göre polisler, C.B.’nin ihbarının ardından nikah dairesine geldi. Beraberinde ailesi de olan C.B., 5 Ocak Polis Merkezi'ne götürüldü.

Polis merkezine gelen genç kadının ailesi, kızlarını zorla evlendirmediklerini savundu. Aile, C.B’nin nikahtan sonra İstanbul'da yaşamayı kabul etmediği için bu yönde ihbarda bulunmuş olabileceğini ileri sürdü.

‘SEVDİĞİM ERKEK ASKERDE’

İHA'da yer alan bilgiye göre polis merkezine götürülen kadının alınan ilk ifadesinde, annesinin kendisini söz verdiği bir ailenin oğlu ile 6 ay önce nişanladığını, 3 gün sonra da düğün yapacağını, bugün de nikah kıymak için salona getirdiğini belirterek, “Benim askerde sevdiğim var 3 ay sonra askerden gelecek. Ben annemin istediği erkekle evlenmek istemediğim için polisi bana yardım etmesi için aradım. Ben sevdiğim kişiyle evlenmek istiyorum. Eğer annem bu evlilikten vazgeçmezse ben sığınma evine gitmek istiyorum” dediği öğrenildi.

Genç kadının ayrıca ailesinden evlenmesi için ısrar etmeleri durumunda onlardan şikayetçi olacağını söylediği öğrenildi.

Bu gelişmelerin ardından ailesi evlendirme ısrarından vazgeçti. Genç kadın da da ailesini şikayet etmek ve sığınma evine gitmekten vazgeçti.

C.B. ailesiyle birlikte ifadeleri alındıktan sonra evine gitti.