Amerikalı spor giyim markası Nike, bir çalışanlarına yönelik cinsel saldırı iddiasının soruşturmasında "iyi niyetli iş birliği" göstermediği için Neymar ile çalışmayı bıraktıklarını açıkladı.

Nike, cinsel saldırı soruşturması sebebiyle Neymar ile yollarını ayırdı

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ünlü giyim markası Nike, hakkında 2018'de bildirilen ve tamamlanmayan bir cinsel saldırı soruşturması bulunan Neymar'ın, soruşturma karşısında takındığı tavır sebebiyle Neymar ile iş birliklerini bitirdiklerini açıkladı.

İŞ BİRLİĞİ YAPMADI

2016'da gerçekleşen ve 2018 yılında firmaya bildirilen, ismini vermek istemeyen bir Nike çalışanının Neymar hakkında kendisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla ilgili soruşturma açılmış, şirket soruşturmayı sonuçlandıramamıştı. Brezilyalı futbolcu hakkındaki iddialarla ilgili bir yargıya varılamamış olsa da Nike şirketi, Neymar'ın soruşturmaya iyi niyetli bir yaklaşım ve iş birliği göstermemesinden dolayı iş birliklerini bitirdiklerini açıkladı.

Ağustos 2020'de sonlandırılan iş birliği ile ilgili olarak ilk kez açıklama yapan şirket: "Altını dolduramayacağımız herhangi bir suçlamada bulunmak istemiyoruz. Fakat bir çalışanımıza karşı işlenen suçla ilgili, muteber iddiaların yer aldığı bir olayda bir sporcumuzun iş birliği yapmaktan kaçınması ve iyi niyet göstermemesi sebebiyle iş birliğimizi sonlandırdık." denildi. Nike şirketi, çalışanın tercih ettiği gizliliğine saygı gösterdiklerini, bu sebeple ismini vermeyeceklerini de ekledi.

Neymar adına konuşan bir sözcü "Neymar Jr, gerçekleşmemiş olaylar hakkındaki temelsiz iddialarla suçlanamaz" diyerek açıklama yapmıştı. Neymar, 2019 yılında hakkında çıkan tecavüz suçlamasını da reddetmiş, dava aynı yıl düşmüştü.