Yeniköy Panayi Kilisesi ve Mektebi Vakfı ve Türkiye Fotoğraf Sanatçıları Federasyonu tarafından gazeteci ve fotoğrafçı Nikolaos Manginas adına düzenlenen fotoğraf yarışmasında kazananlar belli oldu.

Nikolaos Manginas adına düzenlenen fotoğraf yarışması sonuçlandı

Nikolaos Manginas Fotoğraf Yarıışması’nda belirlenen ödüller düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

İkincisi düzenlenen yarışmada bu yıl artan çevre kirliliğine ve enerji kaynaklarının azalmasına sebep olan doğal afetlere, teknolojik kazalara ve savaşlara dikkat çekildi.

Jürisinde Coşkun Aral, Marilena Stafilidoy, Emine Ülkerim, Mıgırdiç Arzivyan, Oskar Fuchs, Yannis Soulis, Nikos Kaseris’in yer aldığı yarışmaya 8 ülkeden 307 fotoğraf sanatçısı toplamda 1068 eser ile katıldı.

Yarışmada birincilik ödülünü Hindistan’dan Pranab Basak kazanırken ikincilik ödülü Türkiye’den Murat Bakmaz’a gitti. Üçüncülük ödülünü de yine Türkiye’den Alaattin Şenol kazanırken Togay Erol, Murat Şengül, Fatih Sabuncu da mansiyon ödülü kazandı.

nikolaos-manginas-adina-duzenlenen-fotograf-yarismasi-sonuclandi-1111175-1.

Fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar adına verilen Onur Ödülü ise Bagladeş’ten Kazi Jahirul İslam’a kazandı.

NİKOLAOS MANGİNAS KİMDİR?

Nikolaos Manginas, İstanbul Ekümenik Patrikhanesi fotoğrafçısı ve gazeteciydi. 2021 yılında kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi. Arkadaşının "Kilise hayatının Ara Güler'i" olarak tanımladığı Manginas toplam 3 Ekünemik Patrik döneminde Patrikhane'de görev yaptı.