Nilay Özkara ilk stüdyo teklisi 'Gibi' ile Spotify'ın 'Fresh Finds' listesinde yer aldı

Nilay Özkara’nın haziran ayında müzikseverlerle buluşturduğu ilk stüdyo teklisi “Gibi”, Spotify’ın bağımsız sanatçıların müzik kariyerlerinin gelişim yolculuğuna destek olmak amacıyla hayata geçirdiği “Fresh Finds” çalma listesine girip aynı zaman playlistin kapak yüzü olarak geniş kitlelere ulaşmayı sürdürüyor.

Artık var olmayan ve bir daha var olmayacak şeylere duyduğumuz özlemi, modern caz üslupla anlatan “Gibi”nin düzenlemesi, Türkiye caz sahnesinin önemli müzisyenlerinden Emre Tankal’ın imzasını taşıyor.

Spotify tarafından kariyerlerini inşa ederken güçlü eserler ortaya koyan ve büyük bir potansiyel sergileyen bağımsız sanatçıları öne çıkarmak için hazırlanan “Fresh Finds” çalma listesinde kendisine kısa sürede yer bulan ve playlistin kapak yüzü olan “Gibi” ile Nilay Özkara, geniş kitlelere ulaşarak müzikal kariyerine ivme katmayı sürdüyor.

Nilay Özkara tarafından “Var olmayana duyulan özlemin şarkısı” olarak tanımlanan “Gibi”de sanatçıya, kontrabasta Enver Muhamedi, davulda Ekin Cengizkan ve gitarlarda şarkının düzenlemesine de imza atan Emre Tankal eşlik etti. Alt yapıları Hayyam Stüdyoları’nda kaydedilen şarkının vokal kayıtları ise, şarkının miksine de imza atan Derin Bayhan tarafından gerçekleştirildi. Mastering çalışması ise Babajim stüdyolarından tanınan Güven Ersoysal tarafından tamamlandı.

ŞARKI KÜNYESİ

Söz & Müzik: Nilay Özkara

Düzenleme: Emre Tankal

Elektrik & Akustik Gitar: Emre Tankal

Kontrabas: Enver Muhamedi

Davul: Ekin Cengizkan

Kayıt: Hayyam Stüdyoları

Vokal Kayıt: Derin Bayhan

Mix: Derin Bayhan

Mastering: Güven Ersoysal

Cover Artwork: İdil Sükan

ŞARKI SÖZLERİ

Hayatımda istediğim bir şeyler var gibi

Beklediğim birileri sokağın başında durur gibi

Hayatımda olmayan bir şeyler var gibi

Titreyen ellerimle sana uzanır gibi

Kendimi bırakıp gidemem

Gitsem de geri dönemem

Yollarımız ayrılsa da

Senden vazgeçemem

Sensiz bir an bile istemem

Bu son gecemiz madem

Parlasın dolunay bu gece

Yüzüme

Hayatımda gizlediğim bir şeyler var gibi

Dinmeyen yağmura bizi anlatır gibi

Kendimi bırakıp gidemem

Gitsem de geri dönemem

Yollarımız ayrılsa da

Senden vazgeçemem

Sensiz bir an bile istemem

Bu son gecemiz madem

Parlasın dolunay bu gece

Yüzüme

Hayatımda yitirdiğim bir şeyler var gibi

NİLAY ÖZKARA HAKKINDA

Müzik yolculuğu şarkılar yazarak ve söyleyerek başladı. Ev stüdyosunda yaptığı yarı profesyonel kayıtların ardından, babası Ayhan H. Özkara anısına yazdığı “Uzaklara” adlı teklisini 2020 başlarında yayımladı. Bu ilk teklinin hemen ardından, yine ev stüdyosunda ürettiği ikinci single çalışması “Uyanın”ı dinleyicilerle buluşturdu. “Seninle” adını taşıyan ve pandemi koşullarında, yine ev stüdyosunda ürettiği üçüncü teklisi ise 2021 yılı Mayıs ayında yayımlandı.

14 Haziran’da yayımlanan ilk stüdyo teklisi “Gibi” ise, düzenlemesi profesyonel bir müzisyen tarafından yapılan ilk şarkısı olma özelliğini taşıyor. Yeni şarkılarının düzenlemelerine ve kayıtlarına ara vermeden devam ediyor.