Nilüfer Belediyesi’nde yetkili sendika olan Genel İş Sendikası üyesi işçilere, belediye yetkilileri tarafından sendikadan istifa etmeleri yönünde baskı yapıldığı iddia edildi.  Nilüfer Belediyesi Başkanı Turgay Erdem ise iddiaları yalanlayarak, “Belediye olarak tarafsızız” dedi.

Nilüfer Belediyesi’nde 'işçilere baskı' iddiası

Aycan KARADAĞ

Bursa Nilüfer Belediyesi’nde 6 ay önce gerçekleştirilen örgütlenme çalışmaları sonrasında yetki alan ve şubeleşen DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası üyelerine belediye yetkilileri tarafından sendikadan istifa ederek Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendikası’na geçmeleri yönünde baskı yapıldığı iddia edildi. Nilüfer Belediyesi Başkanı Turgay Erdem ise baskı iddialarını yalanladı.

BirGün’e konuşan Bursa Genel İş 2 Nolu Şube Başkanı Onural Keskin, “Bizim bin 100 üyemiz var. Bir günde 100 üyemiz istifa etti. Üyemiz olan arkadaşlar, yetkili talimatlılarıyla istifa ettiklerini söylediler. İdari kadro ve amirler tarafından yapılan baskının bir işçinin telefondan aldığı ekran görüntüsüyle de kanıtlandı” dedi.

'BASKI İLE YÖNETEMEZLER'

“Mücadelemizi engelleyemeyecekler” diyen Keskin, şunları dile getirdi:

"Biz buradan bağımsız, tarafsız ve işçiden yana tavır sergiliyoruz. O yüzden onların işine gelmiyoruz. Bundan kaynaklı belediyenin aldığı tavrı kabul etmiyoruz. Belediyenin, üyelerimize baskı yapmamasını istiyoruz. İşçiler hangi sendikalı olmak istiyorsa bırakın olsunlar. İşçilerin sendika seçme özgürlüğüne yönelik bu baskılar son verilmeli. Bu haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı mücadelemiz sürecek"

'TARAFSIZIZ'

Nilüfer Belediyesi Başkanı Turgay Erdem, sendikanın iddiası yalanladı. Erdem, “Bu şikâyetler iki gündür bize de geliyor. Biz çalışanlarımıza böyle bir baskı hiç yapmadık. Her zaman tarafsız olduğumuzu söyledik. Böyle de olacak. Sadece DİSK değil Türk-İş sendikası da bu şikâyette bulunuyor. Bu şikâyetler sonrası tüm çalışanlara uyarıda bulunduk. Belediyemizde böyle bir baskıyı kabul etmeyiz” diye konuştu.