Hastanede tedavi altında olan ve durumunun kritik olduğu belirtilen Nisa bebeğin bakıcısı konuştu. Yaklaşık bir hafta önce işe başladığı öne sürülen bakıcı D.Y. ifadesinde; "Ben Nisa bebeğe ne olduğunu, boğazına bir şey kaçıp kaçamadığını, neden fenalaştığını, hareketsiz duruma neden geldiğini bilmiyorum" dedi.

Nisa bebek soruşturmasında bakıcının ifadesi ortaya çıktı

Nisa bebeğin rahatsızlığına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde görevli bakıcının ifadesi alındı.

Sabah'ta yer alan habere göre, yaklaşık bir hafta önce işe başladığı belirtilen bakıcı D.Y. ifadesinde "Tek anne olarak çalışıyordum. Yuvaya geldikten sonra çocuklara mama vermeye başladım. Nisa bebek çok ağlıyordu önce ona verdim" dedi.

Nisa bebeği kucağına alıp biberonla beslediğini, sonrasında yatağına yatırdığını belirten bakıcı, "Diğer çocuklar da ağladığı için tek tek besledim" ifadesini kullandı.

İddiaya göre bebeklerin beslenmesi bittikten sonra içeri giren bir temizlik görevlisi, Nisa bebeğin hareketsiz olduğunu fark edip kurum doktoruna götürdü. D.Y. ifadesinin devamında "Ben Nisa bebeğe ne olduğunu, boğazına bir şey kaçıp kaçamadığını, neden fenalaştığını, hareketiz duruma neden geldiğini bilmiyorum" dedi.

HASTANEDEN SON AÇIKLAMA

Hastaneden bu sabah yapılan açıklamada, Nisa bebeğin durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Nisa bebeğin beyin ölümü iddiaları ise yalanlandı. Buna ilişkin tespit olmadığı, tetkiklerin devam ettiği yönünde açıklama yapıldı.

Hastaneden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Nisa Mihriban bebek 3 gün önce kaldığı çocuk yuvasından kardior pulmoner arest sonucu kurum doktor ve hemşiresi refakatinde 112 ile kalp ve solunum resussitasyonu yapılarak saat 09.20'de hastanemizi acil çocuk birimine getirilmiştir, yapılan ilk muayene sonucunda aspire ettiği anlaşılan bebeğin kalbinin ve solunumun olmaması üzerine hemen entübe edilmiş, yaklaşık 30 dakika daha yapılan resüstasyon neticesinde kalp atımları alınmaya başlanmıştır.

DURUMUNDA BİR İYİLEŞME YOK

Çocuk yoğun bakım ünitesinde yatırılarak solunum cihazına bağlanan Nisa bebeğin, genel durum ciddi olup, sedasyon ve anti ödem tedavisi altında takip edilmektedir. Durumunda bir iyileşme gözlenmeyen bebeğin beyin fonksiyonları detaylı olarak araştırılmakta olup, beyin ölümü açısından kesin sonuç belirlenmemiştir.

Yapılacak yeni test ve tetkiklerin sonucunda nisa bebekle ilgili son durumun önümüzdeki 24-48 saat içinde netlik kazanması beklenmektedir. Nisa Bebeğimize Allah’tan şifa sevdiklerine geçmiş olsun diler, kamuoyuna saygılarımızı sunarız."