FİSA Çocuk Hakları Merkezi, nisan ayında en az 71 çocuğun önlenebilir sebeplerle yaşamını yitirdiğine dair bilgi notu yayınladı.

Nisan ayında en az 71 çocuk önlenebilir sebeplerle yaşamını yitirdi!

Fotoğraf: Şehlem Kaçar / csgorselarsiv.org

FİSA Çocuk Hakları Merkezi, nisan ayına yönelik "Türkiye'de Çocuğun Yaşam Hakkı İhlalleri" bilgi notunu yayınladı. Bilgi notuna göre, nisan ayında en az 71 çocuk önlenebilir sebeplerden dolayı hayatını kaybetti.

Gazete Duvar'ın haberine göre; FİSA Çocuk Hakları Merkezi tarafından medya izleme yoluyla elde edilen verilere göre yaşamını yitiren çocuklardan 24’ü kız, 45’i ise oğlan çocuğu olup 2 çocuğun ise cinsiyeti belirlenemedi.

23 ÇOCUK TRAFİK KAZALARINDA VEFAT ETTİ

Nisan ayında seyahatlerin arttığına dikkat çeken FİSA, bu ay 23 çocuğun trafik kazalarında yaşamını yitirdiğini, 12 çocuğun ise havaların ısınmasıyla birlikte yaşadıkları bölgelerdeki sulama kanalları, göletleri ve derelerde boğularak yaşamını kaybettiğini tespit etti. Yaşamını kaybeden çocuklardan 5’inin Suriye ve Irak’tan Türkiye’ye göç etmiş olan mülteci çocuklar olduğunu aktaran FİSA, şiddet sebebiyle vefat eden çocukların sayısının ise 4 olduğunu belirtti.