Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü’nün arsasında inşaatın başlaması için Emlak Konut yapı ruhsatı da alındı. Mart 2018’deki ihaleyi Dap Yapı kazanmıştı

Nişantaşı'nda inşaat başlıyor

Kamuoyunda büyük tartışma yaratan Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü’nün arsasında inşaatın başlaması için her aşama tamamlandı. Emlak Konut yapı ruhsatının da alınmasıyla beraber arazi içerisinde inşaata başlanacak. Mart 2018’deki ihaleyi Dap Yapı kazanmıştı.

Dünya gazetesinden Şebnem Turhan'ın haberine göre, Marmara Üniversitesi’nin iletişim ve diş hekimliği fakültelerinin olduğu Nişantaşı Kampüsü arazisine Emlak Konut tarafından arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeli ile yapılacak projede yapı ruhsatları alındı. Emlak Konut’tan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada Teşvikiye’de 405 Ada 110 Parselde yer alan arsada yapılacak 92 konut ve 1 ticari üniteden oluşacak toplam 93 adet bölüme ilişkin ruhsat alındığı duyuruldu. Projeyi Dap Yapı Mart 2018’deki ihale sonucu kazanmıştı. Yapı ruhsatının ardından iki yıl içinde inşaatın başlatılması gerekiyor.

Mart 2018’de Emlak Konut’un yaptığı ihalede Dap Yapı başarılı olmuş ve DAP Nişantaşı adı ile projesini duyurmuştu. Emlak Konut İstanbul Şişli Teşvikiye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi kapsamında yapılan ihalede Dap Yapı, satış toplam geliri olarak 1 milyar 763 milyon 750 bin TL, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak ise 705 milyon 500 bin TL teklif vererek arsanın sahibi olmuştu.

Dap Yapı projesi DAP Nişantaşı için 25 bin metrekarelik alana sahip olduğunu ve projede binaların kat sayısının 10'u, ticaret alanlarının yüksekliği ise 5 katı geçmeyeceğini duyurmuştu. 25 dönümlük arsanın yaklaşık 11 dönümü ticaret ve konut alanı, 1 dönümü yalnızca ticaret alanı ve yaklaşık 7 dönümü de park alanı olarak ayrılacak.