Nişantaşı Üniversitesi’nde eşit işe eşit ücret talep eden akademisyenlerin görevlerine son verildiği öğrenildi. Şimdiye kadar 20’ye yakın akademisyenin işlerine son verildiği belirtildi.

Nişantaşı Üniversitesi'nde akademisyen kıyımı

HABER MERKEZİ

Nişantaşı Üniversitesi’nde akademisyen kıyımı yaşanıyor. Yönetim eşit ücret talep eden asistanların görevine son veriyor.

BirGün’ün edindiği bilgilere göre, bugün üniversitenin İnsan Kaynakları Müdürü ve üniversitenin avukatı, mesai saatleri içinde araştırma görevlilerini çağırarak arabulucu eşliğinde bazı tekliflerde bulundu. Görevlerinin sona erdiği bildirilen akademisyenlere yasal haklarının çok altında tazminat teklif edildi. Kabul etmeyenlere "Kod 22'den çıkarıldınız ama ya bu parayı kabul edersin ya da tazminat vermeyiz" denildi.

Rektör Yardımcısı Mehmet Ünal ise durumu protesto eden asistanların üstüne yürüdü. Vakıf Üniversiteleri Dayanışma Meclisi, o anları Twitter üzerinden paylaştı.

Şu ana kadar bu uygulamaya maruz kalan asistanların sayısı 20’yi buldu. İsmini vermek istemeyen bir asistan, sayının 30’u bulabileceğini söyledi.

Uzun süredir devlet üniversitelerindeki meslektaşlarıyla eşit ücret almak için dilekçeler verdiklerini aktaran bir asistan, BirGün’e yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Yönetim beklentilerimizi karşılamak yerine mobbing ve baskıyı iyice artırdı. Bizden intikam almaya çalışıyorlar. Tuvalete bile mola saatlerinde gitmemiz isteniyor bizden. Dünden beri herkesi çağırıp işine son verildiğini söylüyorlar. Şu an alkışlı protesto yaparak bekliyoruz.”