Boğaziçi’nin kabul görmeyen atanmış rektörü Melih Bulu’nun atanmış danışmanı Volkan Gazioğlu’nun Boğaziçi akademisyenlerini ABD’ye hizmetle suçlayan paylaşımı tepki çekti. Gazioğlu, hesabını kapattı.

Nöbetteki akademisyenleri hedef alan Boğaziçi’nin atanmış rektör danışmanı, hesabını kapattı

Boğaziçi Üniversitesi’ne Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurum dışından atanan Melih Bulu'nun arkadaşı ve atanmış danışmanı Volkan Gazioğlu'nun 99 gündür eylemde olan akademisyenler hakkında yaptığı paylaşım tepki çekti.

Bulu'nun rektör danışmanı olarak atadığı, eski Huawei Türkiye Servis Satış ve Pazarlama Direktörü Volkan Gazioğlu, Twitter hesabından Daily Sabah ve Parantez Haber çizeri Erhan Yalvaç'a ait 11 Şubat tarihinde Parantez Haber'de yayımlanan, Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin ABD bayrağını Boğaziçi Üniversitesi'ne dikmeye çalıştığı bir çizim paylaştı. Gazioğlu, yaptığı paylaşımda akademisyenleri ABD'ye hizmetle suçladı.

nobetteki-kademisyenleri-hedef-alan-bogazici-nin-atanmis-rektor-danismani-hesabini-kapatti-882671-1.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin yer aldığı paylaşım sosyal medyada tepki çekti. Tepkilerin üzerine Gazioğlu'ndan bir açıklama gelmedi. Gazioğlu, daha sonra Twitter hesabını kapattı.

nobetteki-kademisyenleri-hedef-alan-bogazici-nin-atanmis-rektor-danismani-hesabini-kapatti-882672-1.

Atanmış danışman Volkan Gazioğlu'nun paylaşımına tepkilerden bazıları şöyle: