İnternet sitesi, Mehter Marşı’yla açılıyor.

Kendilerini şöyle tanımlıyorlar: “Milli birlik ve beraberliğin buluşma noktası olan yerli STK Halk Özel Harekâtı milletimizin gür sesi olmaya ve toplum içerisindeki vatanseverlerin bir çatı altında toplanması için öncülük eden milli bir oluşumdur.”

Yönetim Kurulu ibaresinin karşısında da, büyük harflerle “Türk Milleti” yazıyor.

İnternet sitesinde başka hiçbir bilgi yok. Ama katılmak isteyenlere kapıları açık. Sayfanın girişinde karşınıza başvuru bölümü çıkıyor.

Halk Özel Harekât’tan bahsediyorum. Ya da resmi adıyla, ‘Halk Özel Harekâtı Derneği’nden.

İleri Haber’den Tuğba Özer, oluşumun resmi olarak dernekleştiğini yazdı. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde, derneğin faaliyet alanı ‘düşünce temelli dernekler’, detaylı faaliyet alanı ise ‘sosyo politik alanda faaliyet gösterenler’ başlığı altında tasnifleniyor. Ankara’da da tabelalarını astıkları bir şubeleri var.

Yani, Halk Özel Harekâtı adlı bir dernek var ve resmi olarak edinebildiğimiz tek bilgiler bunlar.

Ama sosyal medyayı etkin kullanıyorlar, örneğin Facebook’tan Soma’dan etkinlik fotoğraflarına, Kırıkkale’deki eylem görüntülerine ya da Derneğin Genel Başkanı Fatih Kaya’nın Akit TV söyleşisine ulaşmak mümkün.

Facebook sayfalarındaki bilgiye göre Cumhurbaşkanı’na özel ziyarette bulunmuşlar: “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye, Halk Özel Harekâtı Genel Başkanı Fatih Kaya, Reklam/Basın ve Medya Birim Başkanı İlker Akeldan ve Halk Özel Harekâtı Ankara İl Başkanı Murat Toprak ile ziyarette bulunduk.”

Ziyaretin fotoğrafı da yine Facebook sayfasında. Cumhurbaşkanına özel ziyaretin ne amaçla, hangi çalışmalarıyla ilgili gerçekleştiği ise meçhul.

Dernek yöneticileri, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Orhan Birdal’ı da ‘makamında’ ziyaret etmiş.

15 Temmuz’dan sonra başladı

HÖH adı, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından, modifiye aracıyla havalimanındaki ‘Demokrasi Nöbeti’ne katılan Muhammet Enes Gülaçar ile basına yansımıştı. Küçükçekmece’de oto tamircisi olan Gülaçar, 15 Temmuz 2016’da aracının üzerine ‘HÖH’ / Halk Özel Harekât yazıp sokağa çıkmıştı. Aracın üzerinde Osmanlı arması ve Erdoğan’ın fotoğrafı da vardı.

HÖH, bugün 22 kentte ve ilçelerde faaliyet gösteren, faaliyetlerinin ne olduğu resmi olarak açıklanmayan, devletin yönetici kademesine özel ziyaretlerde bulunan bir dernek.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, bir soru önergesinde, derneğin Genel Başkanı Fatih Kaya’nın şu sözlerini Meclis’e taşımıştı: “Cihat kolay kolay ilan edilmez. Devletimizin başı, başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan bizlere cihat ilan etti. Bizler bunun farkındayız Rabbime şükürler olsun. Biz HÖH (Halk Özel Harekât) olarak devletimizin bize verdiği bütün görevleri yerine getirmeye hazırız.”

trabzonhabercisi.com isimli haber sitesinde de Kaya’dan “Türkmen Dağındaki Kayı (IYI) Tim Komutanı ve HÖH’ün kurucusu” olarak bahsediliyor. Kamuflajlı kıyafetiyle poz veriyor.

MHP’li Sinan Oğan da konuyla ilgili şubat ayında şu açıklamayı yapmıştı: “Türkiye’nin her tarafında ‘Halk Özel Harekâtı’ adı altında bir yapılanmaya gidiyorlar. Polis Özel Harekât’ın, Jandarma Özel Harekât’ın ne iş yaptıklarını biliyoruz. Ama Suriye’de savaşan bir adam tarafından kurulan Halk Özel Harekâtı’nın ne iş yapacağını bilmiyoruz. Ama AKP’lilerin açıklamalarından, ‘iç savaş çıkar’ sözünden, ‘Hayır diyen teröristtir’ açıklamalarından yarın bu yapılanmanın ne yapabileceğini tahmin ediyoruz.”

Biz de tahmin ediyoruz, ama en azından konuyla ilgili açıklama bekleyen milletvekillerine, devlet erkânını makamında ziyaret edenlerle ilgili bir yanıt verilecek mi?