Başkanlığını Mahmut Ustaosmanoğlu’nun torunu Abdulhalik Ustaosmanoğlu’nun yaptığı İsmailağa cemaatiyle bağlantılı Yavuz Sultan Selim Gençlik Derneği’nin, Avrupa Birliği’nden 31 bin euro (yaklaşık 625 bin lira) hibe aldığı ortaya çıktı. “Noel haramdır” gibi söylemleriyle bilinen grup, Batı’dan aldığı hibe kapsamında “İslamofobiyle mücadele” edecek.

“Noel haramdır” diyen İsmailağacılar, Batı’dan 31 bin euro hibe almış

Kadınlara yönelik gerici açıklamaları, “Noel haramdır” türü söylemleri ve son olarak BirGün’ün ortaya çıkardığı 6 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismarıyla gündeme gelen İsmailağa cemaatiyle bağlantılı Yavuz Sultan Selim Gençlik Derneği’nin Avrupa Birliği’nden (AB) fon aldığı öğrenildi.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, İsmailağa cemaatinin ölen lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun torunu Abdulhalik Ustaosmanoğlu’nun başkanlığını yaptığı Yavuz Sultan Selim Gençlik Derneği, AB yürütme organı olarak bilinen Avrupa Komisyonu’ndan “Erasmus+Gençlik Programı” kapsamında hibe aldı.

Programa “Pandemi Sonrası Dijital Yaşam ve Dijital Yaşamın İslamofobi Etkileri” başlıklı proje ile başvuran dernek için 31 bin 455 euro (yaklaşık 625 bin lira) kaynak sağlandı. 1 Aralık’ta başlayan projenin bitiş tarihi ise 31 Mayıs olarak belirlendi.

7 GÜN ÇALIŞTAY YAPILACAK

Projeye ilişkin bilgi notunda, pandemiyle birlikte dijital dünyada da İslamofobinin etkisinin sürdüğü savunulurken, “Dijital yaşamın getirdiği yenilikleri doğru kullanarak İslamofobinin etkisini azaltmak için gençlik politikalarını hayata geçirmek istiyoruz. İslamofobinin dijital yaşamdaki etkilerini azaltmayı amaçlıyoruz” denildi.

Proje kapsamında yaşları 18-30 arasında değişen 50 kadın ve 50 erkeğe yönelik 7 gün süren çalıştay yapılacağı da aktarıldı.