Nokia, maliyetleri düşürmek ve araştırma faaliyetlerine daha fazla yatırım yapmak için iki yıl içinde 10 bin çalışanını işten çıkaracağını açıkladı.

Nokia, maliyetleri düşürmek için 2 yıl içinde 10 bin çalışanını işten çıkaracak

Finlandiya telekomünikasyon grubu Nokia, bugün yaptığı açıklamada, yeniden yapılandırma planının bir parçası olarak maliyetleri düşürmek ve araştırma faaliyetlerine daha fazla yatırım yapmak için önümüzdeki iki yıl içinde 10 bin kişiyi işten çıkarmayı planladığını söyledi.

Geçen yıl göreve getirilen Nokia Genel Müdürü Pekka Lundmark, şirketi Danimarkalı rakibi Ericson ile rekabet edebilecek düzeye getirmek için farklı bir dönüşüme gittiklerini söyledi.

Lundmark'ın Perşembe günkü sermaye piyasaları gününde uzun vadeli stratejisini sunması, eylem planlarını tartışması ve finansal hedefler koyması bekleniyor.

Şirket yaptığı açıklamada, 2023 yılına kadar yaklaşık 600 milyon avro ila 700 milyon avro arasında yeniden yapılandırma ve ilgili ücretler beklediğini söyledi.

10 bin kişiyi işten çıkaracağını açıklamasına rağmen herkesin desteklenmesini sağlamayı amaçladıklarını açıklayan Lundmark, "Çalışanlarımız üzerinde potansiyel bir etkisi olabilecek kararlar asla hafife alınmaz. Önceliğim, etkilenen herkesin bu süreçte desteklenmesini sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

Nokia, yeniden yapılanmanın 2023 yılı sonuna kadar maliyet tabanını yaklaşık 600 milyon Euro düşürmesini bekliyor. Tasarrufların yarısının 2021'de gerçekleşmesi bekleniyor

Ekim ayında yeni bir strateji açıklayan Lundmark, 5G teknolojisinde öncü olmak adına 4 iş grubuna sahip olunacağını ve bunun için de “ne gerekiyorsa” yapacağını belirtmişti.

Nokia çalışanlarından henüz konuyla ilgili açıklama yapılmazken, sendikalardan konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Şirketin şu anda dünya çapında 90.000 çalışanı var ve 2015'ten bu yana binlerce işçiyi işten çıkardı.

ARAŞTIRMA MALİYETLERİ BAHANESİYLE İŞÇİLER İŞTEN ÇIKARILIYOR

Finlandiyalı iletişim şirketi Nokia, Fransa’daki 1233 çalışanını işten çıkaracağını açıklamıştı. Bunun ardından ülkede protesto gösterileri düzenlenmişti.

Yazılı bir açıklama yapan Finlandiya merkezli şirket, işten çıkarmaların Paris ve Lannion kentlerindeki araştırma ve geliştirme departmanlarından olacağını belirterek, Ar-Ge çalışmalarındaki yaklaşımlarının gözden geçirilerek maliyetlerin azaltılacağını açıklamıştı.