Nomura ve Morgan Stanley gibi kurumlar dolardaki bir sonraki önemli hareketinin düşüş yönünde olmasını bekliyor.

Nomura: Dolarda ralli sona erebilir
Fotoğraf: Depophotos

Nomura stratejistlerine göre ABD enflasyonundaki yavaşlama ve Çin'in ekonomiye yönelik aldığı önlemlerin riskli varlıkları desteklemesiyle dolardaki ralli sona erebilir.

Bloomberght'nin aktardığına göre, Singapur'daki Craig Chan öncülüğündeki Nomura stratejistleri paylaştıkları bir notta "ABD'de çekirdek enflasyonda yavaşlama ve Çin ekonomisinin yeniden açılması göz önüne alınınca dolarda daha 'sürdürülebilir bir dönüş' yakın görünüyor. Etkileri de daha geniş çaplı olacak" ifadelerine yer verdi.

ABD'de ekim ayı enflasyonunun tahminlerden düşük gelmesinin Fed'den faiz artış hızını yavaşlatacağı beklentisine yol açmasıyla Bloomberg Dolar Endeksi Eylül'de gördüğü rekor yüksek seviyeden beri yüzde 6'ya yakın düştü.

Fed Yöneticisi Christoph Waller'ın faizlerin bir süre daha yükseleceğini belirtmesiyle dolar bu hafta yeniden yükselişe geçti. Ancak Çin'in emlak sektörüne yönelik yeni önlemler açıklamasıyla bu yükseliş sınırlı kaldı.

Morgan Stanley analistleri de enflasyonun gevşemesiyle doların 2023'te düşeceği tahminini paylaşmış, bu senaryonun gelişmekte olan ülke varlıklarını destekleyeceği vurgulanmıştı.

Bank of New Zealand Kıdemli Piyasa Stratejisti Jason Wong "Kısa vadede dolarda konsolidasyon olabilir ancak uzun vadede aşağı yönlü potansiyeli bulunuyor" değerlendirmesini yaptı.