15 ildeki sokağa çıkma yasağının gece 24.00'de sona ermesinin hemen ardından yollarda trafik yoğunluğu oluştu. Otogarlarda da hareketlilik var. Bazı işletmeler de 2,5 aylık aranın ardından yeniden açıldı

Normalleşmenin ilk gününde İstanbul'da hareketlilik

Koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında dokuzuncu kez ilan edilen sokağa çıkma kısıtlaması gece saat 24.00 itibariyle sona erdi. Kısıtlamanın sona erdiği Pazartesi sabahında yurttaşlar, sabahın erken saatinde çalışmak için yola koyuldu. Hem trafikte hem duraklarda yoğunluğun oluştuğu görüldü.

Sokağa çıkma yasağı kapsamında bulunmayan 65 yaş ve altı ile 18 yaş üstü yurttaşlar işe gitmek için sabah saatlerinden itibaren işe gitmeye başladı.

Salgınla mücadele kapsamında geçici olarak kapanan iş yerlerinin normalleşme adımları kapsamında bugün itibariyle açılacak olmasıyla yurttaşlar, yola koyuldu. Normalleşme adımlarının olduğu ilk günün sabahında yurttaşlar yoğunluk oluşturdu.

Salgınla mücadelede kapsamında uygulanan kısıtlama boyunca boş kalan meydanlarda ve caddelerde hareketlilik başlarken, yollar da trafik yoğunluğu oluştu.

OTOGARLARDA YOĞUNLUK YAŞANDI

Öte yandan gece şehirler arası toplu ulaşım araçları ile yapılacak seyahatlerde izin belgesi alma zorunluluğunun kalkmasıyla hareketliliğin arttığı bir başka nokta da otogarlar oldu. Özellikle yaz aylarında büyükşehirlerden ayrılmak isteyen ve özel aracı olmayanlar gece saatlerinden itibaren otogarların yolunu tuttu. Yolcular ateşi ölçüldükten sonra maskeli olarak otogarlara alındı.

Saat 01.00’den itibaren özellikle Ankara, İstanbul, İzmir, Kayseri ve Antalya’dan çok sayıda sefer başladı. Korona salgını nedeniyle terhisleri bir ay ertelenen askerler de dün tezkerelerini alarak otobüslerle memleketlerine döndü.