Norveç polisi, koronavirüs kısıtlamalarını ihlal ederek kalabalık bir doğum günü partisi yapan Başbakan Erna Solberg’e 20 bin Norveç Kronu (2352 dolar) para cezası kesti.

Norveç'te Başbakan'a Covid-19 kısıtlamalarını ihlalden para cezası

Norveç’te Başbakan, 60’ıncı yaş günü sebebiyle kalabalık bir doğum günü partisi düzenledi.

Hükümetin koronavirüs kısıtlamaları kapsamında hükümetin 10 kişiden fazla toplantılara getirdiği yasağa rağmen 60’ıncı yaş gününü bir dağ beldesinde 13 aile üyesiyle kalabalık bir şekilde kutlayan Başbakan Erna Solberg’e Norveç Polisi, 20 bin Norveç kronu (2352 dolar) para cezası kestiğini duyurdu.

Norveç polisi cezaya ilişkin yaptığı açıklamada, normalde böyle eylemlerde pek ceza kesilmediğini ancak başbakanın tanınmış ve örnek teşkil eden biri olmasından kaynaklı bu cezayı kesmek zorunda kalındığı belirtildi.

"YASA HERKES İÇİN AYNI OLSA DA HERKES YASA ÖNÜNDE EŞİT DEĞİL"

Reuters'in aktardığına göre, Norveç Polis Şefi Ole Saeverud, “Yasa herkes için aynı olsa da, herkes yasa önünde eşit değildir. Bu nedenle, genel halkın sosyal kısıtlamalara ilişkin kurallara güvenini sağlamak için başbakana para cezası vermek doğrudur” diyerek, cezanın gerekçesini açıkladı.

Norveç, Covid-19’un ortaya çıktığından beri en katı kuralları uygulayan ülkeler arasında yer alıyor ancak, son zamanlarda çıkan yeni mutasyonlu varyantlardan sonra artan vakalara karşı mart ayı boyunca ek tedbirler getirildi.

Norveç’te şimdiye kadar 101 bin 960 kişi hastalığa yakalanırken, Worldometers verilerine göre 684 kişi virüsten hayatını kaybetti.