Norveç’in 29 yaşındaki Adalet Bakanı Emilie Enger Mehl’in İtalya tatili sırasında sörf tahtasına can yeleği giymeden çıkması eleştirilere neden oldu. Eleştiriler üzerine açıklama yapan Bakan Mehl, Norveç Denizcilik Müdürlüğü'nün yelek zorunluluğunun karaya yakın yüzmelerde geçerli olmadığına dikkat çekti.

Norveç’te gündem Adalet Bakanı: Sörf tahtasına can yeleği giymeden çıkmış

Norveç’te Adalet Bakanı Emilie Enger Mehl’in sörf tahtasına can giymeden çıktığını gösteren tatil fotoğrafı, eleştirileri beraberinde getirdi.

Norveçli haber sitesi Dagbladet'in aktardığına göre, yerel bir haber sitesi, ülkenin Adalet Bakanı Emilie Enger Mehl'in can yeleği olmadan sörf tahtasında durarak 'Norveç yasalarını çiğnediğini' yazdı.

Ülkenin muhalefeti de tartışmalara dahil olarak, Mehl’in bu davranışıyla insanlara ‘kötü örnek’ olduğunu savundu.

Tartışmanın büyümesinin ardından Adalet Bakanı Mehl açıklama yaptı. Mehl, fotoğrafın İtalya'da tatildeyken çekildiğini belirtirken, Norveç Denizcilik Müdürlüğü'nün yelek zorunluluğunun karaya yakın yüzmelerde geçerli olmadığına dikkat çekti. Norveçli Bakan, “Ben her zaman bölgenin kuralları ve yasaklarına uyarım” dedi.

norvec-te-gundem-adalet-bakani-sorf-tahtasina-can-yelegi-giymeden-cikmis-1048145-1.

MALİYE BAKANI: SORUN OLARAK GÖRMÜYORUM

Ülkenin Maliye Bakanı Trygve Slagsvold Vedum ise Mehl'in tatil sırasında bir sörf tahtasında ayakta durmasını bir sorun olarak görmediğini söyledi.

Vedum, bakanı eleştiren gazeteye verdiği demeçte "Emilie'yi ya da diğerlerinin tatilde sörf tahtası kullanmasını bir sorun olarak görmüyorum. Bulundukları yerdeki kurallarla uğraşmak zorundalar. Şimdi banyo yapacağım. İyi yazlar" dedi.

Norveç Denizcilik Müdürlüğü İletişim Direktörü Dag Inge Aarhus ise tepkiler üzerine Dagbladet'e yaptığı açıklamada, sörf tahtası hareket halindeyken can yeleği takmanın zorunlu olduğunu ancak karaya yakın yüzmek için kullanıldığında bu kuralın geçerli olmadığını açıkladı.

Başbakan Stoere Ekim 2021 yılında 10'u kadın, 9'u erkek 19 kişilik kabinesini açıklamıştı.

8 Ağustos 1993 doğumlu Emilie Enger Mehl, 28 yaşında Norveç'in en genç Adalet Bakanı olmuştu.