Norveç'te hazırlanan yeni yasa, sosyal medya fenomenlerinin paylaştıkları fotoğraflarda kullandıkları efektleri belirtmeleri istenecek.

Norveç'te yeni yasayla artık fenomenler fotoğraflarındaki oynamaları açıklamak zorunda kalacak

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Norveç'te yeni hazırlanan pazarlama yasası değişikliği, sosyal medya fenomenlerini de kapsamına alıyor. Yeni yapılacak düzenlemenin hedeflerinden biri toplumdaki ideal estetik baskısını hafifletebilmek.

GERÇEKTEN FARKI ORTAYA ÇIKACAK

Norveç'te meclisten geçen Pazarlama yasası değişikliği, Kral'ın onayını alırsa, sosyal medya fenomenlerine yeni mecburiyetler getirecek. Hükümetin web sitesinde açıklanan değişikliğin amacı olarak "dokunulmuş, değiştirilmiş görsellerin belirlenerek, ten rengi, vücut şekli ve kiloda yapılan oynamalar açıklanacak. Bu şekilde görselin gerçekten farklı olduğu gösterilmiş olacak" deniyor.

SPONSORLU GÖNDERİLERİ KAPSIYOR

Sosyal medya fenomenlerini, oyuncuları ve sanatçıları etkileyecek olan yasa değişikliği, sponsorlu gönderileri kapsamına alıyor. Açıklanması istenecek değişiklikler arasında fotoğraf filtreleri de bulunuyor.

Yasa değişikliği ile toplumda oluşan ideal güzellik algısı baskısı sonucu ortaya çıkan psilkolojik sorunların ve yeme bozukluğu gibi rahatsızlıkların bir nebze önüne geçilmesi hedefleniyor.