Türkiye’ye seyahat etmek isteyen ancak pasaport süreleri bitmiş veya hiç pasaportu olmayan Norveçlilere geçici olarak ulusal kimlik kartlarıyla Türkiye’ye giriş izni verildi.

Norveç vatandaşları Türkiye'ye sadece kimlik kartlarıyla seyahat edebilecek

Norveç'ten Türkiye'ye seyahat etmek isteyen fakat pasaport süreleri dolmuş veya pasaportu olmayan Norveçlilerin, geçici olarak kimlik kartlarıyla ülkeye girmelerine olanak verildi.

Türkiye ile imzalanan anlaşmayı sosyal medya hesabı Twitter'dan duyuran Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla anlaşmayı tutarken çekilmiş fotoğrafını da paylaştı.

Huitfeldt, "Türkiye'nin pasaport hükümlerini geçici olarak değiştirmesine çok sevindim! Yılın geri kalanında pasaportu olmayan Norveçliler, Türkiye'ye seyahat ederken nüfus cüzdanı kullanabilirler. Mevlüt Çavuşoğlu, anlaşmayı takdim ediyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Norveç ve İzlanda Büyükelçisi Fazlı Çorman da paylaşıma verdiği yanıtta, "Çok iyi haber. Norveç'teki birçok kişi bu kolaylık için kutlama yapıyor. Mümkün kıldığınız için teşekkürler bakan" ifadelerini kullandı.

Çorman daha önce Türkiye’ye tatile gelmek isteyen pasaport süreleri dolmuş Norveçlilerin, Schengen ülkelerine olduğu gibi Türkiye’ye geçici olarak kimlik kartlarıyla girebilmeleri yönünde bir formül sunmuştu.